Junior SM
Mina tävlingsplaner iår har inte varit helt solklara. Jag har velat göra en tävling men inte bestämt mig för vilken riktigt. Men iår är mitt sista år som junior i tävlingssammanhang, så då vill jag ta chansen att få göra ett junior SM. I en sådan stor tävling vet man att konkurrensen kommer vara stor men jag är riktigt taggad och förväntansfull. Jag kommer tävla i Men’s Physique och det är en öppen klass så ingen indelning av längd eller liknande.
Tävlingen kommer att hållas i Alingsås 12-13 september, där jag kommer att tävla på Söndagen.
Dietupplägg
hur kommer jag då att lägga upp min träning och kost under dessa 12 veckors deff?
Sist jag deffade körde jag lite mer åt en ketogen-diet, vilket menas lågt med kolhydrater och mer fett och protein. Det passade inte mig jättebra och jag har nu lärt mig av det. Min kropp behöver kolhydrater för att funka och kommer därför köra med kolhydrater iår.
Träning
Träningsupplägget jag kommer köra iår är utformat av Joachim Bartoll och är en form av GVT (german volume training). GVT är ett upplägg där man kör 10set x 10reps, men mitt schema är inriktat på förbränning så det är lite mer invecklat. Jag kommer att köra två övningar i superset där jag trappar upp till dagsmax under ca 4-6 set. Sedan kör jag 10×10 på samma övningar och avslutar med kompletteringsövningar som ex 1 övning för biceps och 1 för triceps. Det är olika kompletteringsövningar för varje pass. vilan är gansak kort och ligger vanligtvis mellan 45-60sek.
kardio kommer jag smyga in sakta och öka ju längre deffen går. Där komemr det bli mycket HIIT med sprinter, cyckel och rodd.
Kosten
Här kommer jag som sagt köra lite mer carbs än förra gången ja deffade. Jag gillar att börja hårt och äter minst i början av en diet och ökar i takt med att man kommer i bättre form, jobba med kroppen inte mot. Det gäller framförallt kolhydraterna som ligger lågt i början för att sedan ökas varannan vecka. proteinet kommer ligga högt och minst 200g /dag.
Måltiderna ser i princip ut lika varje dag. gröt till frukost, potatis och kyckling till lunch och middag, variation? Nää inte så mycket 🙂
Det blir oftast kokt eller ugnsrostad nypotatis med kycklingfile och tzatsiki. Har provat en egen tzatsiki gjorde på KVARG. sjukt god faktiskt.
KVARG Tzatsiki
blanda naturell laktosfri 0,2% kvarg med pressad vitlök och hackad gurka + lite peppar, klart……
Kommentarer