Vilovecka

16 juli, 2014
16 juli, 2014

KVARG

Denna vecka får bli en vilovecka från gymmet. Det är sällan jag planerar att ha en vilovecka men när möjlighet till gym inte finns denna vecka då jag och Hanna bor i ett hus vid havet så får det bli en veckas ledighet från stålet. Det är med fördel att ha någon vecka per år som man vilar helt från styrketräningen och låter kroppen återhämta sig. Man brukar föredra att när man har avslutat ett träningsupplägg och ska börja ett nytt så ska man ta en vecka ledigt innan man börjar igen. Jag jobbar och är hemma i huset vid 17-tiden och vill då kunna njuta av att grilla och bada mm.

Under en period käkade jag mycket kvarg, likt många som styrketränar gör. Det är en billig, enkel och bra? proteinkälla, men vanlig kvarg tycker jag inte är bra. I en vanlig kvarg är det mycket laktos som fuckar upp mångas magar och bör därför undvikas och uteslutas från kosten. Valio som gör laktosfria produkter har kommit ut med en kvarg som är laktosfri. Man slipper då nackdelarna med en vanlig kvarg och får fördelarna med att det är ett proteinrikt mellanmål, som dessutom är riktigt gott. Valios kvarg finns i vanilj och citron (sjukt god). Så om du blir uppsvälld i magen och liknande av vanlig kvarg kan jag starkt rekommendera valios kvarg.

REDBULL

Red Bull’s nya Zero var riktigt god. Dem har tidigare haft en light/ sockerfri men den smakade inte riktigt lika gott. Zero tycker jag smakar som en vanlig Red Bull. En iskall Red Bull zero är perfekt innan ett tungt gympass.

BAD

Det bästa med sommaren måste ändå vara att bada i havet. Även om man inte är ledig och kan bada på dagarna så är ett kvällsdopp minst lika härligt. Kommer definitivt bli ett kvällsdopp varje kväll nu när vi bor precis vid vattnet, kanske får med min lilla flickvän att hoppa i också :)

GymChalk_CubeGymChalk-Liquid_One

klicka på bilderna för att komma direkt till produkterna.

 

Äntligen har MMsports magnesium anlänt, både i flytande/ och i fast kub-form. Det passar perfekt för fästet när man kör olika övningar där greppet mellan hand och stång blir bättre. Jag har testat både flytande och fast magnesium och tycker det fungerar lika bra. Den fasta blir lite ”mjölig” på händerna och kan fastna lite på stången mm vilket gör att den är förbjuden på vissa gym, då passar den flytande helt perfekt. Jag tycker det är extra skönt att ha när man exempelvis ska köra chins och inte vill att greppen ska glida.

marcus mm3

kommentarer, 619 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org