Utvärdering: Body Science whey 100%

14 juli, 2014
14 juli, 2014

En grej jag har velat göra på min förra blogg och nu på denna är att utvärdera kosttillskott. Jag vet själv hur det är/ varit när man vill testa nån ny produkt/ smak men hittar inget om produkten. Jag har genom mina år testat på en hel del olika kosttillskott och olika märken. De senaste åren har jag använt Body Science produkter och det kommer bli mestadels utvärdering av deras produkter. Men däremot kommer du kunna läsa lite generellt om ex protein, kreatin mm som fungerar på liknande sätt oavsett märke.

20140514-231701.jpg

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Protein är nog de allra vanligaste förekommande kosttillskott. Det är alltså vassleprotein och tas som mellanmål, runt träning mm för att få tillräckligt med protein i sin kost/ dag. Det är en bra och billig proteinkälla, du får ca 23g protein per skopa (30g). Priset på vassleprotein är generellt sett väldigt billigt, ca 160kr/kg vilket blir ca 5kr/skopa.
Detta är precis vad de låter som, ett kosttillskott och får du i dig tillräckligt med protein via kost (sker sällan) så behövs de inte. Då gäller de att äta mycket om du ska komma upp i den mängden via kosten. Om vi ser till kycklingfilé som är ca 50g protein/ filé. Utan att sträva iväg för långt från ämnet så behöver du ca 3g protein/ kg kroppsvikt (85kg*3=255g för mig).

Nu till Body Science vassleprotein som jag tycker är underbar. Den är lättlöslig, god i vatten och mjölk. Smaken är godaste av alla vassleproteiner jag testat, tillsammans med fitnessgurus one whey som också är god.
Min favorit med vatten är: DL rich Chocolate och med mjölk: päronsplitt och DL rich Chocolate.
Pris: 159kr/kg (4kg: 520kr)

4/5 i betyg.

Det är ett gott och prisvärt protein som finns i flera smaker. Men ja tar de varje dag så blir lite less på smaken ibland, jag kör oftast mina favoritsaker. Men har man inte testat nån så finns de några att välja på.

Protein är extremt viktigt om du är ute efter att bygga muskelmassa, det är då viktigt att fylla dagsintaget annars blir de svårt för kroppen att bygga.marcus mm3

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org