15 dagar kvar

18 juli, 2013
18 juli, 2013

Den där känslan när träningen faktiskt känns riktigt kul och man börjar längta till nästa pass! Så UNDERBART!

15 dagar kvar till SM i Athletic Fitness och jag känner mig mer och mer positiv och tycker det ska bli roligt med tävling. Visst finns det tävlingsnerver men det är någonting bra också. Även om jag haft det kämpigt på vägen mot scenen så hoppas jag att jag kan vara ”mitt bästa jag” när det väl gäller! Jag ger mig inte utan en fight i alla fall, haha! 🙂

Min armbåge känns bättre igen efter ännu en period av smärta och jag känner mig inte lika begränsad. Fick lite tvärfriktionbehandling av min vän Ylwa som var och hälsade på mig i Kalmar. Bra med vänner som är sjukgymnaster, man behöver alla tips man kan få när man tränar så mycket och hårt som de flesta tävlande gör (även om det gör ASONT med tvärfriktioner – 10 minuter av ren och skär plåga, haha). Stort tack för det! 😉 Började även på en kur med antiinflammatoriska tabletter (efter stor tvekan) men det har faktiskt hjälpt och jag kan nästan träna som vanligt utan smärta. SÅ GLAD!

Jag, Ylwa, hennes man Fredrik och min Stefan körde ett sjukt jobbigt pass på utegymmet i Kalmar när de var här och hälsade på. Kul!

Jag har kört mycket träning utomhus nu! Känner att jag behöver variationen och det finns mycket man kan göra om man bara har lite fantasi!

Så lite uppdatering inför tävlingen:

Formen – kommer förmodligen inte bli hårdast på scen och min motivation att gå på diet dalade rejält när jag började tvekade om jag skulle tävla eller inte. Den känns ändå helt ok men hade jag gått in för det hela vägen så hade det blivit ännu liiiite bättre. Nu är inte AF enbart fokus på formen utan jag ska ju även prestera så det känns ok att inte vara stenhård heller. Fast jag är klart redo för beach 2013 och det är ju gött! 🙂

Dieten – ja gud ja! Jag är förvånad att jag faktiskt lyckats ta mig i hyfsad form, haha. Jag gillar verkligen inte ordet diet, det låter så tråkigt. Måste man gå på någon speciell ”diet” även om man ska tävla i fitness? Måste man ha ett namn på allt man äter? Jag äter bra mat, olika slags mat varje dag, inte efter något schema. Jag tror att den bästa dieten är den du inte ens vet om att du går på!

Min gröt med protein-bär-fluff är ett givet inslag! Ju mer mat desto bättre! Detta är ungefär halva mängden fluff som jag äter, hehe! Jag fyller på med en omgång till sen. Under ligger 1,5 portion havregrynsgröt. Ofta äter jag även 1-2 knäckebröd med pålägg också till frukost.

Och smooties till mellanmål! Men det varierar såklart, jag älskar även kvarg/keso med nötter eller knäckebröd med kokta ägg och kaviar eller med någon tonfiskröra.

Lunch och middag varierar jag efter lust. Mina matbilder kan vara lite missvisande eftersom jag oftast tar mat mer än en gång så det kanske ser ut som jag äter mindre än vad jag faktiskt gör! Jag är verkligen inte den som petar i maten och garanterar att jag äter mer på ”diet” än vad de flesta andra tjejer gör när de äter som vanligt. Jag räknar inte kalorier och väger inte heller maten. Jag tänker på att få i så stor volym mat med låg energitäthet och så mycket näring så möjligt – det är det som genomsyrar mitt mattänk över lag.

Styrkan – inte 100 % men den blir bättre inbillar jag mig. Har haft så sjukt dålig ”mjöksyretålighet” och jag lipar typ varje gång jag ska försöka ro. Usch! Så nu försöker jag få bort den dåliga triggern och hitta roliga sätt att träna mer med mjölksyra (finns det? Ge mig tips!). Ja jag försöker fortfarande ro men jag pallar inte mentalt att maxa just nu. Jag kör även backintervaller och sjukt jobbiga cirkelpass.

Annars i gymmet då? I vissa övningar har jag tappat styrka men det handlar mer om armbågen, i andra har jag lyckats med personbästa! Hade ett litet ”hallelujamoment” när jag lyckades dra 130 kg i marklyft som jag försökt ge mig på några gånger.

Så det var en liten statusuppdatering! Kände att det kanske var på tiden nu! Någon som kommer och hejar på SM förresten? Hälsa gärna i så fall, jag gillar att prata! 🙂

Hoppas ni har en riktigt skön kväll! Over and out!

Elinor Medhammar

Posts Google+