Semester och dubbla PB

22 augusti, 2012
22 augusti, 2012

Äntligen lite ledighet! Jag har försökt varva ner, ta det lugnt och sova ut men kroppen är inställd på high-speed. Har vaknat flera gånger per natt med ett ryck och en känsla av att ha glömt nått/borde göra nått! Det tar verkligen ett tag innan man kan koppla bort allt….att vila är en konst för den upptagne! 😉

Nu är mitt pick och pack avlastat i Malmö och jag måste säga att jag har en sjukt bra känsla om detta. Lägenheten är så himla bra med PERFEKT läge…fattar inte vilken tur jag haft!

Fast det låg ett chocolateri/café (med en massa fina små praliner i guldaskar) precis vid min port som jag måste gå förbi varje dag. Fail! Det blir att stålsätta sig!

Jag har lite semester i Kalmar nu och flyttar till Malmö i början av nästa vecka tror jag! Kommer bli så himla bra. Ska reka läget i nya staden, ladda kyl och frys med massa bra dietmat och såklart fixa gymkort. Vart vet jag inte ännu, har blivit tipsad om några bra gym som som jag ska provträna på!

Just nu går träningen så himla bra! Fast jag är sjukt trögtstartad. Galet trött trots massa sömn men snart hoppas jag kroppen kan fatta att den kan koppla av en smula. I och för sig har jag skärpt till maten lite mer! Har en fotografering om 2 veckor och lyckades gå upp ett kilo mitt i all flyttstress. Så jag antar att det är dags att göra en kraftansträning om det ska bli fina bilder.

Måste tipsa om appen SHAPE UP! Älskar den! Det är en kaloriräknare där man lägger in livsmedel i en dagbok. Man kan justera själv vilket kaloriintag man vill ligga på och man kan enkelt se hur man ligger till under dagen. Programmet kan även läsa av streckkoder (blip blip som i mataffären! Smart!). Så denna har jag börjat använda mig av.

För att få ett så säkert underlag så möjligt väger jag det mesta nu men man kan även uppskatta mängder på ett ungefär. Jag la mitt målvärde på 1800 Kcal men med ansträngning lyckades jag ”bara” komma ner i 2000 Kcal (och har fått stora feta, röda kryss de senaste tre dagarna som markerar att jag överätit, haha). Jag fattar inte alla ni som dietar på typ 1500 Kcal och mindre! Jag hade seriöst avlidit eller slagit ner någon av ren irritation. Så jag fick vara en smula mer realistisk på vad som är lagom för mig, måste ju orka med vardagen också!

Tillbaka till träningen!

I söndags satte jag personbästa i chins och gjorde 18 st! Var så glad och imponerad av mig själv! Synd jag inte fick med det på film! Har gått från 10 till 18 chins på drygt ett år! Har kört ganska mycket chins och även viktande chins så styrkan har ökat rejält. Jag kör samma ”kur” för mina dips men de är mer resistenta mot förbättring, hmm….Jaja, man får vara glad för alla små framsteg man gör.

I måndags körde jag ben och satte PB på 3 reps på 75 kg i knäböjen. Jätteglad! Ja ni vet ju hur jag känner för just knäböj så detta är så himla grymt av mig! Wiiii!

Idag mosade jag ryggen helt! Körde ännu mer chins (+ 10 kg, 6 reps x 4 set, vanliga chins till max, samt negativa chins). Sedan marklyft med brett grepp (galet jobbigt). Ryggdrag 4 set och sist sittande rodd! PUMP!

Nu ska jag springa bort och lägga mig i solariet. Hatar solarier men vill helst inte vara kritvit på mina foton och någon färg lär man ju inte få denna sommar!

See ya!

Elinor Medhammar

Posts Google+