Psst…

3 juli, 2012
3 juli, 2012

Ni vet väl att det går alldeles utmärkt att koka egna baljväxter och spara i portionsförpackningar i frysen. Perfekt att ha som tillbehör i grytor, köttfärsrätter och sallader.

Inte alls svårt och mycket billigare än att köpa på burk.

Jag gjorde en smarrig hummus (två stora burkar hummus och fick ändå alla kikärtor på bilden över, så nu jäklar kan jag äta kikärtor). Recept hittar ni här.

Innehåller bra fetter, fiber och protein och är riktigt gott som tillbehör till kött och kyckling (för att inte tala om pitabröd fyllt med massa hummus och falafel, gahhh….)

Har lagat en massa god mat hela helgen. Mitt nya fix = getost! Antingen hatar man det eller älskar man det. I början tyckte jag det luktade och smakade gammal socka men jag vet inte riktigt vad som hände sen…smaken bara växte på mig och numera får riktiga carvings. Knäppt!

Jag gjorde en variant av ”Mr. Fitness” Ako Rahims ”Lasange speciale” som var månadens recept i BODY!

Blev så mycket godare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig! Står 6 portioner i BODY….ehhh…NOT! Blev typ 3- 4 portioner för mig. Och nej, jag mätte inte allt exakt…min variant kanske innehöll en liiiiten gnutta mer ost! Så glöm det där med 291 Kcal som det står i receptet. Fast vem räknar! 🙂

Jag ändrade om lite, bytte en zucchini mot en aubergine och fetaosten mot getost. Här är receptet från BODY ifall någon är sugen på att laga (klicka på bilden så blir den större).

Och så lite efterrätt!

Nyttig ostkaka gjort på Body Science vaniljkasein, keso, ägg, lite vaniljsocker, en gnutta bakpulver och fint hackade mandlar!

Gott ska det vara, annars får det vara! 🙂

 

Elinor Medhammar

Posts Google+