Recept: Kvargbröd

20 mars, 2016
20 mars, 2016

Vid det här laget så har väl kanske få missat att Lindahls har lagt ut ett fruktansvärt enkelt recept på bröd? Ni kanske till och med har hunnit baka det? För er som inte har det så gör det, ni lär inte ångra er! Det är så enkelt och förvånansvärt gott! (eller är det bara mina dietande smaklökar?)

För ett bröd så behöver ni:

1 dl havregryn

1 dl kvarg (ca 80 g)

en liten nypa salt

valfria kryddor

Blanda ihop allt och platta ut till en stor, eller två små kakor. Lägg på ett bakplåtspapper, hysst in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

20160312_084807

Jag har testat att både göra det på naturell kvarg och smaksatt. När jag bakade på den naturella så tillsatte jag lite kanel, stevia droppar med vanilj och kardemumma. Blev som en bulle! Har även bakat på hallonkvarg och då hade jag endast i lite kardemumma! Även det otroligt gott. Kan tänka mig att det är nog galet gott att slänga i Lindahls osockrade vaniljkvarg!

 

Kommentarer

kommentarer

carrolahte

Posts Google+

Föredetta gymråtta som bokstavligt talat sadlat om ;)