Få tillbaka blogglusten med ett par pb:n

20 juni, 2013
20 juni, 2013

Som ni säkert har märkt så har det varit glest med bloggandet. Har helt enkelt inte känt för det. Att skylla på tidsbrist gör jag inte, för alla har lika mycket tid. Det handlar bara om hur man disponerar den, vad man vill fylla den med. Just nu så har det inte varit lustfyllt eller givande att blogga. Har aldrig varit så speciellt förtjust i det och aldrig haft ett behov av att ”skriva av sig”, så det lär säkerligen inte ändras på heller. Utan jag kör på när jag känner för det. Däremot så har jag varit mer aktiv på Instagram där jag så finurligt har användarnamnet; andreasbreitfeld

Man får rätt sällan respons på bloggen så det kan vara en orsak till att lusten rinner ur en. Är det bättre med videoblogg? Ge gärna åsilter om det tack.
Jag kan se en viss fördel med videoblogg då man förstår sarkasm och ironi bättre än vad man gör i bara text. Men är mindre bekväm framför kameran och om jag inte har så mycket ork till blogg i text, så kanske det blir ännu meckigare med video. Men om det finns en efterfrågan på det få kan det vara värt ett försök :)

Statusen på kroppen har varit blandad eller rättare sagt, det dåliga flyttar bara ställe. Peppar peppar så känns ryggen väldigt bra så länge jag är noga med att hålla uppe rörlogheten i baksida- och framsida lår, gluteus max- med- och minimus samt de viktiga höftböjarna. Det gör jag främst genom spagatstretch med både översidan av foten ner mot golvet och den med bredsidan ner.

Det som jag dras med nu är en inflammation i båda axlarna som jag drog på mig veckan innan MK Open och fortfarande inte släppt. Pressar är utesluter, likaså pull ups och framför allt snatch. Häromdagen så trodde ja fan skite skulle gå av i ttb så det var ju bara att lägga ner. Däremot så funkar det att ha omvänt grett, med handflatorna mot sig så att det inte drar i framsida axlar.
Fortsätter det såhär så blir det ett besök på IFK Kliniken. För vissa dagar kan jag inte ens lyfta och vrida armarna, vissa dagar gör det bara ont.

Men det är klart att det blivit lite träning ändå. Nu senast blev det pb både måndag och tisdag :)
I tisdags så kom 230 kg i marklyft upp! Drog 220 på RCFFC i september och haft svårt för 200 sedan dess. Speciellt med den kassa ryggen hela vintern. Men 220 var ”lätt” i tisdags :) Hade ändå kört powerclean upp till 110 och några squatcleans på 120 kg.

Och i måndags så körde jag 5:or i frontböjen. Stegade upp från 60 kg x 10, 80 kg x 10, 100 kg x 5, 120 kg x 5, 130 kg x 5 (3 var gammalt pb), 140 kg x 4 (bom på 5:e och 1 var gamalt pb). Fy fan vad pulsen rusade mellan andra och fjärde repset på 140 kg!
Vilade en stund och gjorde ett försök på 155 kg (150 kg är pb), men efter två misslyckade försök så sket jag i det!
Blev en metcon istället 😉

image

Och i veckan som varit så har det varit väldigt roliga metcons. Här är några utav dem.

image

image

image

image

image

Även insett hur sjukt nöjd jag är med mina INOV-8 F-light 262! Och INOV-8 Road-X 233!
262 är en grym sko till allt och 233 är främst till för asfaltslöpning men körde metcon i dem idag och de funkar fin fint!!!

image

image

image

Vanliga strumpor???

Trevlig midsommar på er!

kommentarer, 156 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.