Röntgat axlar och anmäld till Solid Open

3 juli, 2013
3 juli, 2013

Axlarna har ju varit min svagaste länk genom alla år bortsett ländryggen. Har alltid varit stel i dem och har haft taskig rörlighet så länge jag kan minnas. Allra mest tidligt blev när jag skulle köra hantelaxelpressar när jag enbart gymade. Satt ju mest och grät med ”tjej-vikter” när jag ändå var jämnstark i allt annat i gent emot mina kill-kompisar. Kört en hel del rehab och rörelseövningar utan större framgång och när jag började med CrossFit förra året så blev det ännu tydligare hur viktigt det var med god rörlighet. Både för styrkan, få godkända reps och framför allt för att minimera skaderisken.

Har ju som sagt nästan alltid varit kass i dem men när jag körde mycket dips och hantelbröstpress så funkade det ok. Men i gengäld så var jag ju sjukt stel då så när jag skull sträcka armarna rakt upp så liknade det mest en dubbel Hitler-hälsning?
Och efter lite mer ryck och tvingande överstötar så har det frestat mer än vad man tänkt på. Ryck och stöt är inga farliga övningar… om man har rörligheten och gör dem riktigt vill säga. Så om man skall vara ärligt så borde jag skickats till Sebirien på mobilitetsläger innan jag ens försöker mig på att köra ryck.

Men nu är det full fokus på de där rehabövningarna igen så att man kan hplla huvudet över vattenytan på Solid Open som går månadsskiftet augusti/septemper på Stockholm Stadion!!!! Fattar ni vad fränt! Riktigt höftigt att CrossFit skall komma att köras på en sådan stor arena i Sverige!!!

Att köra mom man gjorde på MK Open, med Voltarensalva, Diklofenac, Tigerbalsan och Rocktape är inte hållbart. Har inte kunnat köra ryck sedan MK Open alls, ett par pass med thrusters, men med salva, balsam och komptröja. Nu är det dags att ta sig i kragen på allvar.

Hade ju en läkartid idag där läkaren tittade skeptiskt på mig och tyckte jag skulle vila mer…. jo det var ju oväntat att en läkare ordinerar det också. Kanske åkt förbi Donken på hemvägen och en in på Hemmakväll för att dra med sig en låda Grillchips? Vad tror de igentligen? Fick i alla fall en remiss till Direkt Röntgen i Backa. Så for från Västra Frölunda över till Hisinisland för att sätta mig i ett till väntrum, MUMMA!!!!
Nåja, kom in ganska fort. Blev plåtad i alla möjliga vinklar. För ovanlighetens skull så fick jag efter mycket vänta med mig röntgenpapprerna direkt då den första klinikan jag var på går på semester nästa vecka. När hon såg svaret så blev det en till remiss, då till en magnetröntgen. När? Ja det får vi se?

I röntgensvaret stod det i alla fall: ”2 mm skillnad i AC-lederna med 7 mm på vänster och 5 mm på höger”. Tydligen en ”upphöjning av mjukdelar” också? Låter ju sådär???

Så ingen träning idag då kroppen behöver vila men främst för att sugen inte fanns, kan ju höra ihop. Men igår blev det ett helt oväntat pb! Kännde mig seg som rått kött men knäböjen kändes helt ok. Gick in för att köra 10:or. Stegade upp från 60 (2 set), 100, 120, 140! Har gjort 4 reps på 140 innan och nu 10 reps :) Och de var snygga reps också, inget griseri med fällknivsrygg eller taskigt djup. Nä, fullt tillräckligt och lite där till djup och rättså rak rygg (vertikal).
Måste träna på min löpning men regnet infann sig så det blev tre varv av 500 m rodd, 21 k2e, 12 burpees. Lite lite träning men tiden vart knapp och orken sisådär med.

Men imorgon är vi på det igen :)

kommentarer, 201 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.