Två pers och nytt jobb

30 oktober, 2013
30 oktober, 2013

Fokuset ligger fortfarande på att bygga kött i ryggen där jag alltid har varit och är fortfarande enormt underdimentionerad. Så att köra metconflås varje dag får vänta på sig, nu är det kanske en gång i veckan.

Och styrkan går framåt, väldigt framåt. Allt nötande med ryggövningar ger resultat. Axlarna dras sakta men säkert bakåt och de närmar sig snart sin naturliga rörelsebana. Nu i veckan så var det första gången sedan i sommras som det inte gjorde ont i axlarna när jag körde pull-ups. Dock får alla kippar, butterfly, ttb, mu och ryck dröja ett tag till.

Lagt mycket krut på att bygga baksida lår och rumpa för att få upp mina böj och vändningar, även där går det frammåt.
132,5 kg i frivändningsböj i förra veckan. Och i lördags kom det mest oväntade perset någonsin!!! Vi skulle etablera upp ett maxlyft i frontböj, kändes lite segt i början men sen så bara lossnade det efter 140 kg. Mitt gamla pers på 152,5 kg fick säga adjö med hela 17,5 kg (!). 140 lätt, 150 lätt, 160 ”lätt” och ett pers. Vilade några minuter och ville pröva på 170 kg. Sagt och gjort. Maximalt med luft i lungorna, ut med stången, nytt andetag och så ner och upp med bröten! Lite segt men riktigt bra form enligt Emil och Emil :)

Lyftet på 160 kg.

I söndags så körde jag, Ida och Martin ihop på Andra Lång. Jäkla sköjig metcon efter både snatchgrip deadlift och pull-ups.
21-15-9
Mark 100 kg
Stångrodd 60 kg
20 DU efter varje runda

Stångrodd är ju lite ovanligt i en metcon då det är svårbedämt men har man självdiceplin så är det ju grymt ur styrketräningssynpunkt. Standarden vi gick efter va att ha ryggen helt horisontel, stången skall nudda både i backen och i nedre revbenen. Gött värre för ryggfilléerna 😉 Den blir till att köra om igen, helt perfekt för min rehab 😉

Byter jobb på fredag från petroliumraffinering till vindkraftbranchen. Känns väldigt bra att äntligen få arbeta med det som jag är utbildad till och som ligger i mitt intresse. Bort från skiftjobb (kvällar, nätter och helger) till en hel del resor men det passar mig bra då jag hatar att gå innanför samma fyra väggar hela tiden. Kommer bli mycket resor och arbete i hela norden och även till Tyskland om vi känner för det. Och i vinter så får längdskidorna följa med i servicebilen så man får lite timmar på dem. Styrketräningen ser jag inte alls att den kommer bli lidande, finns bara möjligheter, inga problem 😉

kommentarer, 169 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.