Äntligen taggad igen

20 oktober, 2013
20 oktober, 2013

I helgen så avgör Nordic Showdown i Sätrahallen i Stockholm. Samma hall där jag gjorde min tävlingsdebut i tävlingsgrenen CrossFit, då hette tävlingen RCFFC.
Att se atleter och många av dem vänner och bekanta har först nu fått mig enormt tävlingssugen igen.
För nu i denna veckan så var det första gången sedan i våras som det (nästan) inte gör ont i axlarna när man tar på sig en tröja eller jacka.
Så äntligen har allt slit med rehab och avsaknad av roliga övningar betalat tillbaka sig.

Jag har som jag nämt tidigare tagit kontakt med Björn Månsson på Q&A Performance för att få hjälp med mina axlar. Där såg han ganska så snabbt att den största boven i dramat var min framåtrotation i axelpatiet som var resultatet av alldeles för underdimentionerad ryggmuskelatur. Inte bara bröstrygg, utan det visade sig snabbt att även ländrygg, rumpa och baksida lår var på tok för svaga. Så hela min baksida skulle kunna liknas en playwoodskiva mer än en rygg som har varit på gymmet i ex antal år. Troligtvis har min 10 år gamla diskskada i ländryggen haft med saken att göra. För det är ju precis i de vinklar som tränar rygg och baksida lår som jag inte har kunnat befinna mig i. Snacka om negativ spiral!

Hur som så är det nu när man känner att man börjar simma upp från botten igen som man börjar tycka att träningen är roligt igen, när den ger utdelning och man får ett kvitto på det.
Att olympiska lyft, pull-ups, muscle-ups och bänkpress inte alls kommer att vara uteslutet framöver!

Det kommer att ta tid men det är ju mycket lättare att harva på när man ständigt går frammåt. Och det har jag bland annat Björn att tacka för. Även Björns kolegor Emil och Christoffer som coachar på Fysiken Andra Lång. Ida och Martin som man alltid har roliga träningspass med. Och hela Team MAX 😉

Det är bara att fortsätta att stånga huvudet i betongväggen och fortsätta äta på som en häst. Vågen går upp men starkare blir man :) Har kommigt in i en riktig göttig period med potatismos, köttbullar/köttfärslimpa med gräddsås :) En mätt Andreas är en glad Andreas 😀

Och nu när det kom en kontainer till Andra Lång med goa prylar från Rogue Fitness så är man ju som ett barn på julafton! Motivationshöjare delux!
Och att jag byter jobb i slutet av månaden kommer att underlätta enormt för mitt välmående. Har nu jobbat skiftgång i ett år och det var precis för ett år sedan som allt började dala i träningen och tillvaron. Så tillbaks till att kunna såva på nätterna och att kunna vara hemma på helgerna.
Att jag och min sambo konverterar oss till man och hustru till vintern är en stor grej, och då en fördel att kunna spendera mer vaken tid ihop.

På återseende :)

kommentarer, 226 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.