Om mig

 

Jag heter Andreas Breitfeld och tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg. Här kommer ni att kunna följa min träning och mitt tävlande i CrossFit.

Min träningsbakgrund består av lite kampsport i 7:e klass som övergick til sporadiskt gymträning i gymnasiet. Men då träningen verkligen tog fart var 2005 då jag fick svar på vad det var för fel på ryggen. Tre höjdreducerade diskar, tre diskbuktningar och två förslitna kotor på L3,L4,L5. Det var stenhård rehab i vattenbasängen som mer och mer kunde varvas med lättare styrketräning. Motivationen till att kunna köra motocross igen och viljan att överbevisa för alla ”förståsigpåare” som tvivlade på mig.

Det han bli en övergång från motocross till supermoto och två aktiva säsonger, varav SM-poäng 2008. Ekonomin och orken tog slut men ersattes av ett större intresse för styrketräning. Helt målinriktad styrketräning tog fart vintern 2010 med sikte på Ahlströmmertrofén där jag slutade på 4:e plats i långa klassen. Byggning var inte riktigt min grej kände jag, jag ville använda kroppen. Fick mer intresse för Athletic Fitness. Våren 2011 bestämde jag att köra SM i AF som gick i augusti samma år. En 10:plats och mycket lärdom och många nya vänner blev resultatet.

Anslöt mig till Team MMSports i hösten 2011 vilket ver helt rätt beslut. En delad 8:e plats i Decembercupen fick avrunda tävlingsåret 2011. I sammarbete med MMSports och Team Body Science kommer framtiden vara ännu mera händelserikt och utvecklingskurvan kommer fortsätta att peka uppåt, det är jag helt övertygande om. Jag inriktar mig nu enbart på träningsformen CrossFit och har som ambition att kunna komma till Regionals.