MK Open i Falun

3 juni, 2013
3 juni, 2013

Först och främst så vill jag och nog ALLA andra tacka MK CrossFit Falun för ett arrangeman i världsklass. Punktliga tider, allt flöt på, superbra idiellt arbetande dommare och funktionärer, superbra arena och riktigt roliga events. Sen att vädret visade sig från den bästa sidan drog ju inte heller ner betyget direkt. Den bästa utrustningen från Eleiko bidrog säkert lite till min prestation i alla fall 😉

Vi åkte upp fyra glada pågar från ett soligt Göteborg, laddade i sedvanlig ordning på MAX med tripple chees, chees n’ bacon och lyxshake. Sladdade in på Lugnets friidrottsarena för inreggning, vidare till Clarion Hotell där vi stormade ett fyr”bädds”-rum likt en insatsstyrka från Navy Seals. Middag och sedan i säng, eller det är synd att säga. Jag och Richard (som för övrigt genererar mest värme av alla i västsverige) fick dela på en inte allt för generös dubbelbäddsoffa medans lille Sebbe och lilla Andrea låg i en riktig dubbelsäng, svalt och behagligt. När solen stått på hela dagen så var det lika varmt som Mikko Salos bastu på rummet och såva med fönstret vidöppet var ett måste. Men med skolavslutning i lilla Falun så hade alla blöjraggare dammat av sin obesiktiga djurtransporter som naturligtvis skulle stå och bränna gummi utanför hotellet. Och med en fortsatt skyhög temp i rummet och en sängkamrat som ålar runt i sängen likt en orkan och breder ut sig som ett lågtryck blev sömnen den natten uppskattningsvis två, tre timmar? Vi kännde oss som två slämmiga torskar i en brödrost (citat Petter Johnsson).

Likt ett rånat luder tryckte vi i oss frulle och begav oss bort till arenan för lite morgongenomgång. Men humören var självklart på topp!

Första eventet bestod av så många pull ups som möjligt på 4 minuter. Men först skulle en 400 m lång löparbana med lite hinder springas igenom med höga och låga häckar för över- och underpassage, ett däckhav med obligatorisk fotnedsättning i däcken, balansbräda och i slutet 10 m bearcrawl. Väl framme till räcket grisade jag upp 56 st pull ups utan några bortdömda. Blev 20, 10, 10, 5, 6. Får se det som godkänt då jag var sist in i racket efter löpningen och med mina 105 kg så får jag vara nöjd. Men hatten av för Felix Ledin från Solid som mejslade ut 81 jävla pull ups! Mäkta imponerande!!!

Event två bestod av ett 3RM av ohs, stången fick inte pressas upp utan var tvungen att snatchas. Gick in på 70 kg och det gick fin fint. På till 82 kg och bommade lyftet. Hämtade andan och sög tag i Eleko-stången och ryckte upp skiten med tre efterföljande ohs. Efter de 3 min man hade på sig så var det amrap 1 min ryssvingar på 32 kg där jag fick ihop 38 reps. 10 sek rotation där man skulle göra airsquatjumps, amrap 50 sek. Där jag matade 1/sek så 50 reps där. 170 poäng från event två gjorde att jag hamnade på en 11:plats från just det eventet.

Laddade på med med banan, risifrutti, vitargo, bcaa-xx och R.E.P. BCAA inför tredje och det jobbigaste eventet. Med en timecap på 7 min skulle man göra:
21 mark, 60 kg
21 barfacing burpees
15 squatcleans, 60 kg
15 ttb (toes to bar)
9 squatcleans, 60 kg
9 ring mu

Hann man klart inom 7 min så skulle man göra max hand release push ups tiden ut, endast Felix Ledin lyckades med den bedriften bland herrarna.

Mitt mål eller min önskan var att kunna prestera som jag gjorde förra lördagen då jag prövade den hemma, men då hade jag ju inte heller två wodar i ryggen heller.
Jag hade en gameplan och jag höll mig till den, jag vet att jag har svårt för burppes så jag ville ta det piano där så jag inte skulle gå in i väggen.

Var kanske 5:a ut ur marken till burpeesarna av 15 tävlande i mitt heat och nog sist ifrån burpeesarna men då jag körde 10 st sen 5 st squatcleans istället för 1 och 1 gjorde att jag var 2:a in till ttb. 15 st unbroken och till snatcharna där de flesta körde 1:or där jag körde 5, 4 sen upp i ringarna där jag lyckades mata 4 st på första greppet. Var så äckligt nära att komma upp på 5:e och då slå pb i mu. Gjorde ett försök till men bommade och där gick tiden ut. 10 totalt av dryga 130 atleter i event 3. Det resulterade i en delad 14:e plats och 26 platser tillgodo för att gå vidare till söndagen och semifinalen som jag så gärna ville.

Bättre sömn till söndagen, svårt att få sämre än natten innan liksom.

Event 4 och tillika semifinalen var 7-5-3 av ground to overhead på 77,5 kg och burpee repklättring på 3,3 m. Även den hade jag prövat hemma med en tid på 5:50. Här hade jag ett mål på under 7 min då jag hade så vansinnigt ont i axlarna. Besöket hos kiropraktorn i onsdags resulterade i att vi ”hittade” två inflamerade axlar, grym uppladdning…

Under uppvärmningen var jag så vanisnnigt nära att kasta in handduken men efter rätt lång uppvärmning så släppte det mer och mer. Jag bestämde mig för att köra! Pressar/jerkar har jag alltid haft svårt för så att köra c&j touch and go var inte att tänka på utan jag frivände och pushpressade/jerkade en och en, klättrade så gott jag kunde. Tappade repet två gånger vilket jag minst tappade 10 sek på. Men blev klar på 4:20 som var långt över min förväntan. Att jag skulle gå till final viste jag att det inte skulle finnas en chans i hellvete om. Men en 16:e plats av 130 riktigt duktiga herrar är jag så enormt nöjd med, målet var ändå topp 40. Efter denna tröga vinter med sjukdommar och ryggskador så var detta ett kvitto på att allt slit har betalt sig!
Och bättre skulle det bli!

Efter avslutade finaler där Felix och Björk stod som värdiga och suveräna totalsegrare så skulle det avverkas tre lagsemifinaler.
Där hade vi en taktik om vem som skulle göra vad och i vilken ordning, och den visade sig hålla måttet.

På tid skulle varje lag (2 herrar, 2 damer) ro 2500 m, flytta vikter t/r 80 m till en damstång (65 kg) och en herrstång (100 kg), flytta 2 st (6 kg, 10 kg) medecinbollar 200 m, utföra 12 hangclean, 10 shoulder to overhead, 8 squatcleans (på båda stänger), sen springa tillbaka till mål med vikterna tillbakalagda.

Jag tar en boll och springer 80 m till roddmaskinen och börjar ro, Dennis, Andrea och Elinor springer med vikter, Andrea och Elinor lastar damstången och kör sitt komplex i par, Dennis lastar herrstången, och springer vidare med bollen, damerna blir klara, Elinor avlöser mig, Andrea springer tillbaka med vikterna från damstången, jag och Dennis kör 12, 10, Dennis sätter sig och ror, jag kör 8 squstcleans själv, jag sätter mig och ror, Dennis springer tillbaka med vikterna, damerna hejar på för kung och fosterland, jag ror klart och vi alla tre springer ikapp Dennis som precis kommer i mål med de sista vikterna på tiden 9:41. 10 sek tillgodo till tvåan Solid.

Solid ledde till finalen över oss tack vare att de hade mer poäng med sig från kvalet (de induviduella tävlingarna).
Jag och Dennis byttes ut mot Mackan och Chrille som är duktigare löpare och riktigt duktiga på c2b och ring mu.

Finalen var 12 mark på 140 kg för herrar, 12 mark på 95 för damer. Därefter springer 3 i laget 400 m, Elinor gör 45 ttb, 3 springer, Andrea gör 45 gobletsquat på 24 kg unbroken!!!!, 3 springer, Mackan gör 30 c2b unbroken!!!!, 3 springer, Chrille gör 10 ring mu unbroken!!!! med frieri till publiken! Alla springer 200 m, alla kör 100 m bearcrawl, där efter 100 m budycary. Endast ca 30 sek efter suveräna Solid spring bragdkandiderande CrossFit Göta in på en silverplacering medans pwo:n åker hiss mellan mun och mage på Chrille. Har aldrig sett Chrille ta ut sig så mkt, mäkta imponerad över alla i CrossFit Göta och speciellt Elinor som kört allt utom induviduella finalen där hon slutade 12:a, endast 2 placeringar från final! Snacka om maskin. Även hon har fårt sin vinter spolierad av en skada men visar verkligen jävlaranamma!!!
Och Andrea som ramlar ner från sina c2b i 3:e eventet och slår sig riktigt illa är med och kör både lagsemi och lagfinalen dagen efter. Ja ALLA från CrossFit Göta har verkligen imponerat denna helg!!!

Trötta och nöjda rullar vi hem med stopp för lite återhämtning på MAX i form av blåbärs-lyxshake och grova burgare med gi-bröd 😉

Ett enormt stort grattis till Louise Tjäder för sin fina pallplats i damklassen. Väl värt och det var ju inte direkt två dåliga damer som hon hade framför sig.

Väl kämpat av Freddan från Malung och Martin och Andreas från CrossFit Linköping, ni slet på riktigt bra allihopa!

image

kommentarer, 183 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.