Testat Tabata!

27 mars, 2012
27 mars, 2012

Tabata… Ja säg det några gånger för er själva. Lyssna hur det låter… Taaaabaaaataaaa?!! Vem i hellskötta kom på det ordet? Låter ju som en indisk könssjukdom?
I alla fall så kom jag i kontakt med det upplägget av intervaller idag för första gången. Ett Tabata-upplägg innebär att man jobbar i fullt ös i 20 sek, vilar i 10 sek i detta fallet 8 rundor. Om det är de exakta tiderna och de antal rundorna som är just Tabata eller om det går att öka/minska tider och varv och ändå kalla det Tabata vågar jag inte svara på.
Men ikväll så var det i alla fall de siffrorna som gällde. Kom inte till gymet för än 19:30 då det drog ut på jobbet idag.

Uppvärmning (som jag slarvade en del med), och så på med 5 set viktade chins med 3 reps innan WOD:en tog vid.
Den bestod av Tabata jumping chins. Ner i fullt djup, explosivt hoppar man upp till stången för att göra en chins. Så många man hinner med på 20 sek, vila i 10 sek. I 8 rundor. Direkt efter det så slängde jag mig i rodden för samma upplägg. 20 sek fullkommligt vansinnesslit, 10 sek vila å så på det igen som en skållad bäver.
Söndagens mark och ryggpass satt kvar och explosiviteten var som bortblåst. Syra från benen som stod upp i halsen och totalt orkeslöst utövande! Tur att ingen såg mig för jag hade riskerat att bli ifråndragen av en 89-årig gubbe med punka på permobilen!

Så Tabatarodden fick avsluta passet till förmån för både, fläskfillé, råstekt riven potatis, citruskvarg och ägg:)
Nu blir det till att våldta duschen så gott det går för att sedan skalla kudden.
Natt naaaaaatt!:)

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.