Skidåkning

1 april, 2012
1 april, 2012

Kristian med jobb hade en helg i Lindvallen, Sälen. Enbart 7 mil från där jag nu håller till, Malung. Då är det ju dumt att inte sammanstråla med både skidåkning, träning och riktigt gött häng.

Lindvallen hade tur med vädret på fredagen, några plus och sol i massor.

image

En lunchbuffé på värdshuset. Buffé gillar vi (jag och Kristian). När Kristian gick och hämtade en tredje gång så hade jag viljat se deras miner bakom disken. De tyckte redan att det var mkt på första rundan, dom har tydligen inte varigt med förr?;)
Härligt mkt skidåkning, en svettig afterski sen iväg till Lindvallens SATS. Ett helt ok gym, men det kan ha och göra med att förväntningarna var låga och att det ändå hade Eleiko:)

Rev av ett riktigt lojt rygg, bicepspass jag och Krille. Tillbaks till stugan för att lyssna på ett gäng fyllehundar. Riktigt underhållande vill jag påstå. Med respekt för de inblandade så spar vi på detaljerad beskrivning;)

Krille och jag kände att Lindvallen hade visat sitt och på lördagen så lockade Trysil väldigt mkt. Rullad över gränsen och där blev man påmind om hur fint det är i Norge! Klarblå himmel, ett par pluss och knappt någon vind att tala om. Den bästa sidan som Trysil visade upp, inte sista gången jag besöker Trysil. Nypistat, lite folk och breda, branta backar. Letade oss upp till toppen där man kunde stå en stund och bara njuta av utsikten.

image

image

image

Krille var snabb i backen.

Benträningen var påtaglig. Här var det ett inoffisiellt VM i mjölksyretålighet. Att sula hela berget från topp till dal i ett svep gör man inte ostraffat. Satan i gatan va det stumma i benen, men bra träning!:)

Totalt urlakade och lagom på hugget för att träna rullade vi hem efter en intensiv heldag i backen. Sjukt nöjda med dagen, som skulle bli bättre. Var så trötta båda två att man kände sig radiostyrd med sunkiga batterier och taskig mottagning. Vi pallrade oss ner till gymet ändå för att köra lite bröst och axlar. Krille hade med sig sitt gummiband, skulle bli intressant att pröva. Det kommer jag att fortsätta med, tror det kommer hjälpa mig väldigt mkt. Bänkade på och det gick faktiskt riktigt bra efter alla de tips som Krille gav mig. Har aldrig haft någon vidare teknik i bänk innan men det gick oförskämt lätt det passet. Stegade oss upp genom vikterna och avslutade med en 2 x 2 på 100 kg med gummiband. Rätt ok med tanke på att jag endast tryckt upp 120 kg en gång vilket då är mitt nuvarande pb. Krille däremot avslutade med en serie på 2 x 2 på 130 kg med ”hjälpsnören” (trär stågen genom bandet när man dragit det under bänken, riktigt tungt i toppläget). Fortsatte med militärpress som även det gick riktigt bra. Försökte mig på lite axellyft men där sa armbågarna ifrån. Det vart ett sånt ihållande helts i stugan kvällen innan att alla skulle bryta arm. Stod imot bra länge för jag vet hur det slutar, tokont i armbågarna, verkligen I ambågarna. Och vad hände? Jo självklart så drar man på sig nån överandsträngning. Rallararmbrytning är ju så långt ifrån teknisk man kan komma. Riktigt uselt för kalla leder. Sumpat all träning där man drar och pressar i ett par dagar. Blir mer ben igen då:)

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.