Benträning blir rehab för ryggen

20 mars, 2012
20 mars, 2012

Om ni läste förra inlägget så vet ni att det blev en del träning i helgen och tre nya pb, sliiiiter en del på kroppen. Speciellt mina små romber (rombodis vid skulderbladen). Vart ju riktigt generalkass med kramp och hugg. Så mådagen bjöd på sjukskrivning då jag först kl 11:00 kom upp ur sängen. Det högg vad jag än gjorde, speciellt när man andades mer än 50%. Har haft problem med dom, alltid en sida i taget, i många år men det kommer väldigt oväntat och hqr aldrig fått reda på farför? Det brukar ändå bli mänskligt efter någon dag, men nu vart det lite mer ihållande. Gårdagen bestod av horisontellt läge och en promenad med kroppen i nära 45 graders skevhet och en hastighet som kan beskrivas som ultrarapid.
Stor teknikträning att ta sig upp och ner i sängen!

Idag så vart det lte bättre och en timmes promenad i det fina vårvädret fick det till att släppa en hel del, men pga den ovanliga inaktiviteten så blr man ju så satans tränings sugen!
Kände efter…. njaaaa….. joooodå det ska allt gå att sitta som en baddibilder i både bensparken och lårcurlmaskinen och jobba på kontakt med högreppare. Och vist fanken gorde det gott! Supersetade benspark och liggande lårcurl i fyra set. Körde enbens hela tiden för att få lite längre sett så det skuloe bli mer blodcrkulation i hela ryggen. I lårcurlen så vart det i sammanhanget lågreps med 20/ben å i bensparken i början 50/ben till 20/ben. När man kör vart annat ben så kommer ju inte mjölksyran ångandes som en polsk tradare utan lite mer lite smygande som en Volvo 245:a med en pensionerad präst.

Fick även tryckt ner mig i benpressen, modell ftness å inte en ”riktig” benpress. Här vart det också fyra set med 20-25 reppare. Den var faktisit riktig go, fick upp bra smidighet i ländryggen vilket inte är så dumt. Fyck bra flås med en varm och go kropp på köpet. Kan säga att detta gjorde verkligen susen! Det släppte riktigt riktigt mkt i ryggen. Känner bara lite smått nu så crossfit får ja ta det lite piano med, synd för morgondagens WOD ser riktigt sköj ut;) Får bli lite baddibilding armar å mage itället.

Blev inspererad av Krilles matlagning i helgen sånja gjorde en favorit i repris. Hade lagt både kyckling – och fläskfillé i marinad innan träningen. Brände på det och även råstekte strimlad potatis med lite citron/avokadokvarg till. Kristian kan det där med matlagning, inte avanserat alls men det är kul att få lite nya idéer ibland. Potatis kan man ju göra så mkt med!

image

Gött att det blev lite matlådor från ugnen också:)

image

När jag kommer hem till min kära sambo Lotta i gbg då jag är klar med praktiken här i Malung så ska jag lägga i ett önskemål om ett pillerställ som jag fock idé om. Vi vart junhos Jenny och Peter i deras nya lägenhet i Solna i lördags. Kunde inte låta bli när jag såg deras pillerställ i köket. Helt genialt!!! Det märks att båda i det hushållet tränar extremt mkt:)

image

Är dock inte lika säker på om Lotta uppskattar ett sådant ställ lika mkt som jag skulle göra. Det blir till att fråga snällt:) Btw. Läs längst ner på de nedersta lådorna;)

kommentarer, 101 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.