Explosiv bröst- och axelträning med bla. powerclean

8 mars, 2012
8 mars, 2012

Har aldrig varit speciellt explosiv i någon kroppsdel vilket är väldigt viktigt för just chins och dips som är det viktigaste i AF. Men min seghet i musklerna gynnar mig väldigt mkt på andra plan. Att få en kombo av min bondseghet bed en tyngdlyftares (önsketänkande) explosiviter hade smakat hallon!

Så jag tog mig tid till att läsa på lite från en som är hemma på området när det gäller explosiv träningen, en man med 20 års erfarenhet, Joachim Bartoll som ni för övrigt också finner här på teambodyscience.se.

Försökte praktisera hans träningssätt så gott det gick, och vist var det rättså ovant men tror det kommer hjälpa mig avsevärt. Visserligen kännde jag ingen mig i det mesta så som jag tränar nu. Det var mest i själva utförandet i rörelserna som jag fick ändra på från mitt tidigare sätt att träna. Rekomenderar er starkt att läsa igenom han artiklar om explosiv träning som ni finner på hans blogg.

Ja började gårdagens pass med, naturligtvis dynamisk uppvärmning. Den körde jag bänk med stopp i en powerrack. Det blev MKT teknikträning i rycknoch over head squat. Powerclean och ohs om man vill snacka CF, och det vill vi:)

Explosiva militärpressar, axellyft lika så och sedan urmatning på bänken. Tränade mkt på dubble unders, hopprep med två varv per hopp. Så lustigt att man har så dålig kordination. Att hoppa iväg 2-300 single unders gör man ju utan större svårigheter men dubble unders var fanken ingen självklarhet. Nu har vi en sak till att träna på 😀
Upphopp med vikt mellan och innan seten i bänk för att aktivera de snabba muskelfibrerna. Avslutade även med frivändningar, även här med enbart fokus på explosivitet från grunden genom hela rycket.

Vaknade upp idag på min lediga dag och inser att det kommigt nederbörd, i puderformat. Bara att ut och skotta. Morgonstel och med en schyffel som tillhör en dvärg så var det en helt optimal start på dagen, inte!!!

Men förhoppningsvis så har dom nunnigt släta till skidspåren nu på förmiddagen så jag hinner ut och stappla en runda innan sambon kommer upp med Sälenbussen från gbg. Det blir till att utforska Malung, vilket borde gå på 7 minuter. Åka utförsskidor imorgon och kanske lite längd på lördag fm, troligtvis blir det en promenad istället, det är ju lite mer gemenskap med det och med allra största säkerhet så hålls humöret uppe för oss båda då:) Sedan bär det av till Mora till en gamal klasskompis från gymasiet, ska bli riktigt kul!

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.