Vårväder med ett tempobenpass

11 mars, 2012
11 mars, 2012

Ja igår så kändes ju vintern som bortbudad. Några grader pluss och ett strålande solsken, snön smälte och vägarna vart torra direkt.
Dagen var späckad som sig bör när man hade tillfälligt besök över helgen av sin sambo från gbg.
Igår så var vi i Lindvallen, Sälen och åkte lite skidor. Blåsigt som aset, isigt och ruggig dimma på toppen som gav en känsla av att titta ner i en kall mjölsäck. Tugåkt snö då det var plussgrader i stort sett hela backen, förbaskat bra mjölksyreträning för benen. De flesta svor nog en del men jag försökte ta det som ett träningspass. Väl nere på parleringen när det varndags för hemgång så var det rena poolpartyt, hade töat så hårt på de få timmarna att större delen av parkeringen var vattentäkt. Vinterkänsla? Not!!! Men det var ändå riktigt roligt att fått åkt lite iaf. Första gången sen i januari i fjol. Man va ju tätt ringrostig, nästa vår blir eet alperna, förhoppningsvis en vecka i Österike.

Ja gårdagens pass ja…. alla dessa sidospår;)
Fenomenala öppettider på gymet mella 09:00-12:00 gorde att det inte var läge för generalutsåvning. Kol till gymet kl 10, en timme senare än beräknat, men det skulle la inte bli ett maratonpass tänkte jag?

Värmde med en slö runda på 1km rodd och diverse rörlighetsövningar. Valde att köra ett halvhögt repspass. Började med frontböjen och låg på ett repsantal mellan 14-18 beroende på vikterna. Körde på 40, 70, 70, 85, 85. 100 hopprepshopp mellan varje set, utan vila. Superset om vi ska snacka gymspråk. En 2:a på 110 för att känna mig för. Tänkte tangera pb på 140 men de vart bom. Ändå nöjd då ja reppat på bra med fulla djup på seten innan, plus att det vart så mkt hopprep! Pulsen vart ju stabil iaf, ständigt hög!
Va riktigt längesedan jag körde rumänska mark, säkert nått år sedan så det va la änna dax för det. Blev 10:or på 100 varvat här med med 100 singleunders.
Supersettade segan enbensbenspark, lårcurl och singleunders. Tre rundor med höga till medel antal reps. Då vart man inte så värst kvick i benen efter det kan jag låva. Men ett par min vila så tränade ja ändå på lite med ohs teknik utanvikter, mest för att öka rörlighet i både axlar och rygg. Var ite det bästa passet i världshistorien då ja tickte att mjölksyran kom alldeles förtidigt mot den brukade göra, men det vet jag ju anledningen till.
Hade en sådär riktigt go känsla hela dagen igår efter passet, sån där rensande känsla när man kört ett bra pulspass. Hade kunnat klra ett likadant på kvällen kändes det som. Men istället för det så var vi i Mora och åt anka med ett kompispar från gymnasietiden, fantasiskt trevligt och perfekt avslutning på en grym lördag som även innehöll en promenad med käraste i solskenet:)

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.