Crossfit följt av rygg

7 februari, 2012
7 februari, 2012

Stannade till i kba och tränade idag med. En av anledningarna är att när jag åker från Varberg till Göteborg så hinner jag träna tidigare i kba än vad jag hinner i gbg och minimerar då risken för överbefolkning, som måndagar och tisdagar lätt lider av så här tidigt på året med fortfarande färska nyårslöften.

Körde dagens CF-pass från Crossfit Nordic.

Nogrann uppvärmning med cleans, likt axel drag mot hakan på BB-språk. Jobbar med rörligheten, eller rättare sagt att få upp en tendens till rörlighet i mina sarjade axlar. Men satte sedan igån med passet.

6 Power Cleans (frivändning från höften), 10 Dead Lift, 40 Mauntain Climbers (i armhävnings position, hoppa fram med ena foten/benet sen bak samtidigt som man hoppar fram med den andra, likt att klättra i berg?), 80 hoppreps hopp (eller 40 Dubble Under, dubbelhopp). Jobbigt? Ja då. Speciellt när man ska göra det i 5 varv på tid. Men mitt jäkla stolpskott tappade bort mig så hade inte pejl om jag var på 4:e eller 5:, så för säkerhets skull gjorde jag en runda till. Så troligtvis 6 varm men inte säker så vi säger 5 så har jag inte ljugit. Tiden blev iaf 15,45 min. Går att kapa tiden avsevärt då man kan fula till marklyften ordentligt med att kasta ner för att få studs. Men det vågade jag inte för ryggen var inte 100 idag, sen så var Cleansen helt nytt för mig. Har matat lite frivändningar ibland men aldrig från höften.

Rätt nöjd ändå, inte explosiv alls men jag orkade nöta på iaf. Hade hunnat dra två varv till utan problem men inte i högre tempo. Det är en effekt av LCHF, inte fullt så explosiv i längden men mkt segare och uthålligare än sockerdrift och ett mkt jämnare humör. Orkar ju dra långa träningspass utan att gå in i väggen som jag lätt gjorde på sockerdrift.

Efter det så vart det oviktade chins i fem set, enarms latsdrag ett par set. Två övningar baksida axlar i tre set sen rodd i CC. Markade lite på 110kg, 140kg, 160kg och avslutade med KB Snatch 16kg, 20kg, 24kg.

 

Såg på SKKF:s hemsida via Robban Berg att det skall arrangeras EM i Athletic Fitness i Sagrev, Kroatien 11-12 Maj. Verkligen skitkul att det växer och blir mer utspritt i fler länder. Det var på ett möte i Spanien som det bestämdes, och det märks på klassgränserna. Damer + och – 163cm och herrar + och – 175cm! Hallå eller?!!! Det kommer ju vara 4ggr så fler deltadare i långa klassen än korta. Hur tänkte dom där, alla är inte en tvär hand hög! Bättre är ju att vi i Sverige iaf höjer längd en för korta klassen. Kanske + och – 182 cm för herrar, damer kan doch vara oförändrat i Sverige anser jag. Och att det sker sollning precis som på SM och DC, att bara de 15 bästa i fysikronden går vidare till styrkefonden. Och de 6 bästa från styrkan går vidare till finalmomentet rodd som i EM är 1000m =) Surt att åka ner till Kroatien och bara få gå upp på Schenen sen packa ihop och åka hem om man inte är topp 15? Låt alla köra alla moment igentligen sen kan man räkna poäng. Om man kanske hamnar precis under, på 16:e plats och hade varit ok i styrkan och riktigt bra i rodd men inte får köra nått av det och visa vad man kan. Att vinna då man kanske vunnigt fysik ronden men inte presterar så bra i styrkan eller rodde, och hade hamnat ännu långre ner i listan i styrkan och rodden om alla hade fått köra. Blir mest rättvist att alla får köra alla moment, tycker jag iaf. Sen är ju reglerna som dom är och då får man rätta sig efter det och jobba hårdare på fysiken så man går vidare från första ronden och även vara så pass vass att man tar sig till rodden också. Bara att jobba hårdare, accepterar man inte reglerna så får man pyssla med något annat. Med andra ord så accepterar jag regelverket även om jag tycker att det borde vara på ett annnat vis.

 

 

kommentarer, 98 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.