Kyckling till middag?

25 februari, 2016
25 februari, 2016

Hej,

Jag ville dela med mig av ett gott recept som jag brukar göra.

1. 2 hela kycklingerfileér (hacka de i önskad storlek, jag brukat göra små tärningar.)

2. Grönsaker!

– Röd paprika

– Vitkål

– Gul lök

– Vitlök

– Röd chili

– Riven morot

(Ta så mycket av varje grönsak som du vill) Grönsaker är din vän!

3. Kokosmjöl ( light ) 1/2 burk.

4. Röd curry paste 1 tsk.

5. Salt/Peppar,

6. Glasnudlar (Valfritt).

Steg 1 Stek kycklingen. Sedan när den är klar är det dax att slänga in alla grönsaker som man hackat. Steg 2 Rör om grönsakerna och kycklingen när de är klara ska du krydda med salt/peppar i önskad mängd. Steg 3 När grönsakerna är genomstekta är det dax att hälla ner ungefär en halv burk med kokosmjölk ( Har man i för mycket mjölk blir den lätt vattnig.) När du häller i kokosmjölken ska du röra runt och ha spisen på en mellan värme. Steg 4 Nu är det dax att krydda med röd curry paste, jag gillar stark mat så jag brukar ha i 1 tsk, men vill man ha mindre drag i maten går det bra att ha 1/2 tsk i. Rör runt så att kryddan fördelas jämt i hela stekpannan med allt. Steg 5 Tillaga nudlarna nu (om du väljer att ha de). Man kan äta woken utan nudlarna för att undvika kolhydraterna, då rekommenderar jag att bara använda 3 msk med kokosmjölk för smakens skull. Steg 6 Låt woken koka i ca 10 min. Steg 7 När woken blivit lite tjockare och tappat lite vätska ska man blanda i nudlarna och röra runt så allt är jämt fördelat. Steg 8 Nu är du klar och kan äta!!!

Detta är en rätt jag och min pojkvän brukar göra rätt ofta!

kommentarer, 126 Visningar

Kommentarer

kommentarer

amandaoxana

Posts Google+