Watt Power Tempo

15 februari, 2015
15 februari, 2015

Lägg din själ i ditt arbete. Släpp rutinen och bli mer medveten om vad du gör – Just nu! Andra människor känner det, mår bra av det. Undermedvetet eller medvetet.

Var tredje vecka har jag boxningsvecka. Dvs 50% av min träning utgörs av ren boxning – sparring. Enligt Polar Flow som pulsbaserad träningskomplement har jag fördubblat mina totala röda minuter. Jag har haft 8/12 EXTREMA pass i min kalender. Det ger min återhämtningsstatus ett skjut framåt. Som att gå på lina.. Klarar jag friskt av det. Då är det min nya lägsta nivå. 19,5h v. 7.

Jag har haft en gameplan varav tre ”att få in i min skalle” övningar/sätt att boxas. Jag har verkligen övat på dessa och känner att efter den här veckan har jag tränat upp en bas i det utförandet för att framöver låta det komma av sig självt. Tempo är en del. Måste jag bli bättre på. I min viktklass är det inga problem. Men jag kan bättre. Attackera först och sist och gå undan när jag är klar är en annan del. Den sista delen kommer bli mina killerweapons.. Ska bara öva lite lite till!
Ett armcykel test. Watt. Power. Anaerob uthållighet. 6x5sek + 30sek utförde jag i fredags på Bosön i labbet. Förra året hade jag ok värden. Med tanke på vilken träningsperiod jag är inne i nu, dvs ingen direkt toppning, gjorde jag testet igen med max någon marginal i ökning. Vilket är väldigt bra. Det betyder en ökning och tillsammans med de andra tjejerna i Teamet så ligger vi bra plats över hela landslaget i power och uthållighet. Dock vill och behöver jag jobba mera på min anaeroba uthållighet i överkroppen. Den del av min kropp som muskulärt är starkast, men minst uthållig. Det är vad jag har mina säckintervaller till bland annat.

Coach Petri och jag summerade min aeroba träning dem senaste 8 månaderna jämfört med över ett år tillbaka. För att förstå varför min VO2max bara har stigit med 0,5ml/kg x min. Jag hade dubbelt så mycket löptid då jämfört med nu. Jag sprang på berg, jag sprang elitrundor, jävulska backträningar, högfjäll och maraton. Den bästa träningen jag gjorde då var just – löpning! Nu tränar jag mer noggrannt för boxningen och vi har inte aerob uppbyggnad i denna perioden, det gör att jag har den halverade löptiden ute i skogen. Men ändå samma + liten ökning i VO2max. Det är inte dåligt. Det är bra. Men det hade kunnat vara bättre.

…och när det börjar bli för bekvämt att löpträna. Då är det dags att öka. Som nu. Mina gröna 75%-löpningar ska bli 90min långa. Mina blåa 82-85%-löpningar ska bli 60min långa. Samt mina intervaller ska jag fortsätta att klämma tider/hastighet på. Taggad till 1000!! Cooper på 38/varv (Heja!)
Boxningskondition. Here we come !!!

Ett annat sätt att tempoboxa som Petri givetvis har klurat ut. Metronomen. Beepljud i olika tempon för att lura kroppen att slå mera. Pulsen och konditionen går direkt uppåt men inget man reagerar över – för om man ska hinna slå ut slaget och slå det tillbaka i ett 180bpm så måste det gå ganska fort. Ska man dessutom inte se ut som ett kylskåp eller en groda, så måste man kombinera fötterna till det. Till mina sociala dansvänner där ute.. Motsvarigheten hade varit att varje gång ni dansar fox och var fjärde (tempo) beep – så ska det komma en piruett.. eller två..

Kommentarer

kommentarer

wildheart

Posts Google+