Baptiste Yoga – Jerney Into Power

15 februari, 2015
15 februari, 2015

Yogagames Stockholm, event och inspirationshelg. Munchenbryggeriet.

Varje position gör ont.

Står som en krigare och svetten dräller ner längs pannan. Benen skakar och lederna värker. Yoga gör ont, men ont gör gott. Som alltid den mentala insatsen man själv gör som sätter gränsen för hur det ska kännas. Sedan är det upp till var och en att utföra den yogan man känner sig trygg med.

Har sedan en tid tillbaka blivit frälst i yoga och applicerar i min vardag nästan varje dag. Det handlar om minimala tider. 5-15min på kvällen innan jag går och lägger mig. Är klockan mycket tar jag åtminstone 1minut och 1position. Jag får så mycket paybacktime i rörlighet.

Jerney of Power (Yogaklass under dagens inspirationsevent) är en klass ledd av Brooke Hamblet, känd yogainspiratör och utbildare som jag varmt vill rekommendera. Yogan tillåter kroppen att i ett flöde av övningar, något konditionskrävande, kunna ta ut det maximala ur olika positioner av din kropp. En del svårare övningar så som huvudstående, brygga, lyfta upp sig på händer. Det jag finner intressant är den oändliga prövningen av den egna kroppen att klara av svåra positioner. Det krävs stöd från kroppens alla muskeldelar och framförallt bålpartiet. Varje position gjorde ont idag. Varenda led fick komma till sitt ytterläge och alla muskler fick bekänna färg. Det gjorde så ont. Jag tog defintitivt ut mig i alla lägen. Jag var alldeles omtumlad efteråt.

Vill man inte yoga i högt tempo eller tuffa positioner kan man göra en mer stretchvariant. Då finns det en klass att lära som heter Yoga för Atleter. Ett koncept som bygger på just det. Enklare att göra hemma, efter träningen eller i bastun.

Ett tänk jag gillar med yoga är att värma upp kroppen inifrån med hjälp av andning och att man därefter kan styra sina tankar och sin kropp med hjälp av in och utandning. Det går att töja lite extra och att behålla positionen man är ute efter en längre tid med kontroll på andningen framför hur taket ser ut. Även om det skulle vara i taket man tittar.

11012347_770006816429386_424906964_n

Kommentarer

kommentarer

wildheart

Posts Google+