Att ha en plan? nödvändigt?

13 maj, 2014
13 maj, 2014

måste man ha en tydlig plan i livet ? eller kan man ta dagen som den kommer..

… Jag har testat båda.. och även andra alternativ faktiskt.. När det gäller träning tror jag helt klart att planen ibland kan vara avgörande…

Om jag ser tillbaka på mitt liv så har jag hunnit med väldigt mycket.. för min relativt låga ålder.. njae…över 30 nu men känner mig ung.. 
Jag har helt klart mycket att vara stolt över..
Jag har genomfört drömmar, övervunnit rädslor, klarat mig igenom både ekonomiska och känslomässiga kriser. Jag har presterat bra i fysiska sporter, skaffat mig många vänner, flyttat till nya städer och fått jobb jag egentligen inte är kvalificerad för.. Jag har inspirerat och motiverat andra och jag har varit en god förebild i olika sammanghang. jag har fött barn…
Jag har varit modig och gjort sånt jag inte tidigare vågat.
Jag har älskat människor och fått dom att älska mig.
Att leva .. år 2014… är inte lätt..
Att få dagarna att gå, utan att veta vad man vill, kan jämföras med att sätta sig i bilen…starta.. köra ivag.. och inte veta vart man ska… man kör o kör.. ibland stannar man upp, träffar människor och ser nya platser… men man vet inte vart man e på väg… det där kan vara roligt ett tag..
men sen då… om bränslet tar slut.. vet vi vart vi är? har vi någon trygg plats i närheten? finns det någonstans att tanka, hämta ny energi?
Trots att många säger : Vi lever bara en gång! ha kul! … så måste vi tänka på konsekvenserna av våra handlingar…

Att det är kul NU.. är ju jättebra.. MEN.. hur kul är det sen… Vi gör ibland val som ger oss konsekvenser för resten av livet..
Jag vill att man ska ta dagen som den kommer.. men först när man har en tydlig plan över hur livet skall se ut i stort.. framtid, yrke, ekonomiskt trygghet, vänskap, kärlek och familj och drömmar..
Först när vi vet hur vi vill leva vårt liv i det stora.. då kan vi släppa på detaljerna och sväva iväg lite grann.. och möjligen ta dagen som den kommer. I alla fall tänker jag så med en del kaoserfarenhet i ryggen.

Jag tycker om rutiner och trygghet.. Därför diet är så underbart… bara läsa på pappret vad jag ska äta och träna 🙂
sen kan jag släppa loss o leva livet i min trygga bubbla.. käka på restaurang mitt i dieten eller tillbringa halva natten på ett dansgolv utan sömn.  

Mitt stjärntecken är skytt och om man frågar just stjärnorna så är jag :
Optimistisk, Vidsynt och Energisk. Intelligent och nyfiken.

Brinner för att ständigt upptäcka och prova nya saker. Skyttens friska mod gör att den ibland tar allt för stora risker, vad det än må handla om, så kan den bli dumdristig och huvudlös.

Jag lovar!! att det sistnämnda stämmer in på mig.. Jag kan göra såå korkade saker så det efteråt inte känns sant..

Men NU när jag ser mig omkring.. på min familj, mina vänner, mitt hus, min kropp, min hobby osv så inser jag att jag har gjort mer än att vara just ”huvudlös” ..

Jag har lyckats med massor och det är jag stolt över..

Det där med att köra bil helt planlöst och utan karta eller bensinreserv är inget för mig längre… men visst jgör jag crazy saker oxå.. senast i fredags 😀

… små misstag kan ha stora konsekvenser..
Vad du är beslutar.. tänk på.. vad har beslutet för betydelse om 10 minuter, 10 dagar, 10 månader eller  to m 10 år…

Ulrika Merkel

Posts Google+