Först bita ihop sen känna glädjen..

25 februari, 2014
25 februari, 2014

tiden rusar.. inte många veckor kvar till toughest och förkylningen har fullständigt slukat alla mina viktiga träningspass hittills…

Att vara sjuk själv är en sak. jobbigt… frustrerande.. tröttsamt… men att ha en liten bebis som oxå är sjuk, och en sambo ( två bebisar då) är ÄNNU mer frustrerande. Vi är nu inne på femte sjukveckan men jag känner mig ok sedan några dagar och har satt igång med träningen igen.  Nora däremot har haft feber i omgångar, har hemsk rosslig hosta och hon vaknar hela tiden på nätterna.. hon är snorig och väldigt täppt i näsan och tycker därför det är jobbigt att äta, vilket resulterar i att hon blir gnällig.. stackars!

1463232_10152528451183136_335803330_n

Som sagt har jag börjat träna lite smått och hittills (peppar peppar) inte blivit förkyld igen.. men 4 veckor räckte!

Igår körde jag ett härligt svidande benpass på ÄSMK och DET kändes idag kan jag säga.. Inte vassaste kniven i lådan om man kör ben/mage dagen innan ett (kick)boxningspass på Träningsakademin! Inte första gången jag gör det misstaget så säkert inte sista heller..

Efter att ha vaknat ca 10 ggr i natt har jag varit trött hela dagen… Tur att solen sken glatt på himmeln så jag tog mig i kragen och städade bilen.. Annars hade jag nog segat inomhus hela dagen.. När lilla Nora äntligen somnade en stund fick jag oxå till en liten powernap men kände ABSOLUT inte för att träna idag… meeen jag vet ju hur mycket jag behöver göra det för att komma i hyfsat form innan 3 maj..

När jag väl var på plats, musiken började dunka i högtalarna och instruktören skriker ”ÄR NI VAKNA” Ja då jäkla vaknade jag till!

ÄNTLIGEN!! Jag bara hängde på.. lät musiken pumpa runt blodet i min kropp och taggade till ordentligt.. och så var passet denna kväll baserat på hög puls.. jo Tjena!! det fick jag känna på.. Maxtempo i tabataintervaller största delen av passet. tuffa kombinationer med höga och låga sparkar samt magövningsmaraton!!

Jag kräktes inte detta passet men oj så nära.. Däremot kände jag en enorm GLÄDJE av att ta ut mig till bristningsgränsen!! PANG! jag är tillbaka.. Måtte jag bara se till att denna motivationsökning håller i sig och ger resultat. Jag vill så gärna känna mig stark och fri igen!!

60 min träningspass kändes efteråt som en fingerknäppning.. konditionsträning är SÅ mycket roligare när det händer något.. att springa rakt upp och ner på ett löpband eller på en väg ger mig inte mer än ömma benhinnor och slitet psyke.. Jag BEHÖVER denna typen av träning för att tagga till och prestera.. och som jag SAKNAR kickboxningen!! men jag kan inte hinna med ( eller ha råd med ) ALLT..

Benpasset igår då.. en liten redovisning innan det är dags att ta steget in i duschen och sen vidare in i sängkammaren..

Nu skäms jag en aning över de extremt låga vikter ( för mig) som jag tvingas köra på så de kommer jga inte redovisa… Det är löjligt av mig att jag ens bryr mig om vikter då jag faktiskt nyligen FÖTT BARN… men det där går in i min hjärna och smälter bort lika snabbt.. Jag tror fortfarande att kroppen ska kunna prestera som innan.. Grr

Knäböj
2 uppvärmningsset + 3 set 12, 10, 8 reps

Gående utfall
3 set á 8 steg/ben. 20 sekunder jägarvila mellan seten.

Lårcurl
Enbens 3x 12 reps

Baksida lår/rumpa
drag i cablecross  3 set x 12 reps

Stående vadpress
3 set x 12 reps

Gående vadpress i trappan.
3 set

Mage
Hängande Benlyft samt benlyft i kombination med lätt bänkpress(balansövning)

 

 

 

Ulrika Merkel

Posts Google+