Och så kom sommaren..

4 juli, 2013
4 juli, 2013

Låter som en låttext.. eller hur..

När man är 29 år, som jag och bor ihop med den man älskar mest, man är älskad tillbaka, bär hans barn i sin mage,  har köpt hus med honom, har ett jobb som betalar det man vill köpa, är frisk och hel och har en fin, ärlig och härlig familj och dessutom har en passion i sitt liv…. då borde man ju inte ha såå mycket att klaga över,. Eller hur…

Förra veckan kom jag hem från 2 veckor semester i Side, Turkiet. Där var underbart! och jag kände ärlig tacksamhet för den resan. Jag har sparat mina pengar och planerat o bokat.. Det kändes som frihet. Att åka dit, att ha råd, att ha min fina pojkvän med mig, att uppskatta landet och dess miljö men också att förstå och uppskatta livet här hemma i vårt otroligt rena fina land. Vi hade bokat All Inclusive.
När jag åt frukost på morgonen ca kl 7-8 jobbade unga killar i köket… de log var gång de tog mina tallrikar som  allt för ofta var lämnade med rester för att jag är för kräsen för att äta upp. När det var dags för lunch jobbade samma killar… när vi åt middag jobbade de fortfarande och när vi beställde sista drickan nära midnatt jobbade de ännu… och gissa vilka som var där vid frukosten igen.. Vi bodde på 4,5* hotell och allt var klanderfritt men jag tänkte ändå dagligen på personalen som dagligen slet i den hårda värmen.. för att tillfredsställa oss ”All Inclusare”… Jäkla så bra jag har det hemma också!

Pool, sol, hav och 40`C varmt.. i alla ära men uttrycket ”borta bra men hemma bäst” står sig för all framtid.. Det var urskönt att komma hem! Hem vill ”vårt” hem till rutiner och hem dit man är behövd..

Vi kom hem lördag kväll och söndag morgon vaknade jag av kraftigt illamående eller extrem hunger.. jag kunde inte avgöra men mer eller mindre studsade upp ur sängen och åt en halv banan.. ca 30 sek senare kräkte jag upp den… ?? drack ett halvt glas filmjölk… och kräkte upp den… Jaha! hej baciller och en hel dag av magsjuka.. inte ens vatten fick jag behålla..
Totalt tom i hela kroppen kunde jag morgonen därpå tydligt se hur den lilla rackaren i magen slog och sparkade.. Jag har vant mig vid att se den nu men med tom mage blev det Ailienliknande scener..

På något sätt kändes ”reningen” av kroppen skön.. allt från Turkiet har lämnat och havregrynsgröten med färska jordgubbar kunde med lätthet ersätta allt godis i världen.

Nu väntade ytterligare 1 vecka semester och jag hade massor av planer.. alla jag skulle hälsa på, ärenden jag skulle uträtta, bilen som skulle tvättas, fix innan flytten osv, osv..

Jag har ärligt talat knappt gjort något på min lediga tid och tappade all motivation.. och tråkigt väder vart det oxå.. Kallt!! har inte besökt någon, bara velat vara själv med mina tankar..

men så idag… när sommaren kom och jag blev påmind om P1 sommarpratare, så letade jag upp lurarna till min iphone och pluggade i.. Först en favorit Helena af Sandeberg.. OJ, vilken stark kvinna.. med ögonen kisande likt en kines mot solen märkte jag plötsligt hur jag började le mer och mer..

När poden var slut stod Maja Ivarson, känd från The sounds, som nästa pratare och jag klickade på lyssna.. OJ, igen.. vilken cool tjej.. jag lyssnar och beundrar, känner  igen mig i många saker hon gått igenom, känner mig driven igen och ser på livet lite annorlunda…

 

 

Ulrika Merkel

Posts Google+