Cheatday och kolhydratsbakis

27 september, 2015
27 september, 2015

12048474_10207724768298799_780144888_n

 

Hej på er! Igår hade jag min första cheatday på tre månader, visst har jag haft två- tre veckor där jag var nere i en svacka och inte följde schemat och träningen blev lidande. Min coach gav mig en cheatday att ta när jag ville, så jag bestämde jag mig för ta den dagen den här helgen för att få det ur systemet och få motivation och fokus på målet. Vi bestämde oss för att åka ut till hotell kungsträdgården och käka hotellfrukost, en sjukt nöjd och mätt Tina efter att fått frossa i bröd med nutella, massa frukt, pannkakor, brieost och bullar! 😉 Både jag och D var så mätta och trötta att vi faktiskt sov en halvtimme när vi kommit hem haha :p Till middag köpte jag en barnpizza med kebab och avslutade kvällen med lite lösviktsgodis och choklad. Jag var så sockerhög att jag vissa stunder hade svårt att koncentrera mig på filmen vi såg haha. Riktigt jäkla mätt och riktigt nöjd över dagen, man har verkligen saknat vissa grejer under dieten! Även saker som man inte trodde att man skulle sakna, bara att få ha kaviar på ägg var helt sinnesjukt gott!

Man blir rätt fort lite skadad under en diet, även fast jag längtat så mycket efter en bit choklad eller glass så vet jag att det inte är värt att köpa den där chokladen för jag kommer ångra mig sjukt mycket efteråt. Och så kände jag litegrann under lördagsmorgonen då D frågade innan vi for om jag var taggad på frukosten, jag hade faktiskt rätt mycket ångest över att jag skulle äta onyttigt även fast jag visste att det var helt okay. Jag tänkte på hur jag skulle sabba mina resultat och hur dumt det var, men samtidigt tänkte jag att jag faktiskt förtjänade det och att man behöver få unna sig ibland för att hålla motivationen uppe. Jag ville absolut inte ha en vilodag på min cheatday då jag hade haft ångest om jag inte hade tränat något alls den dagen utan bara legat inne och ätit. Så jag drog ett pass på gymmet efter att vi kommit hem och vilat en stund, mådde lite illa i början då all frukost gjorde sig påmind. Men som tur var gick det över rätt fort och jag kunde köra på som vanligt! På kvällen efter att jag hade ätit allt hade jag faktiskt till min förvåning inte jättemycket ångest, lite över att jag kände mig så himla mycket större än innan. Det var lite som att ha en djävul på ena sidan axeln och en ängel på den andra hela dagen, den ena som säger att jag inte borde äta det då det sabbar min form och den andra som säger att jag förtjänar det.

I morse när jag vaknade upp dagen efter så kände jag min faktiskt lite bakfull! Jag var inte alls hungrig efter att ha ätit så mycket kvällen innan och hade ont i huvudet, tänkte på att jag nu måste träna bort alla onödiga kalorier som jag åt igår så jag bestämde mig för att köra en låg dag utan kolhydrater för att få en liten balans i kroppen. Nu känner jag mig lägre än någonsin, trött i knopp och kropp och känner bara för att sova! Orkar inte tänka på disken som måste diskas eller att plocka undan här hemma, det enda jag har gjort är att efter gymmet i morse somna i soffan och nu efter en dusch ligger jag i sängen med datorn. Min känsla nu är att det känns ovärt… Även fast det var helt underbart att få stilla sina cravings jag har gått och dragits med i 3 månader så känner jag idag att jag verkligen sockerchockat kroppen och att den behöver få tillbaka sin balans igen. Det blir extra tydligt hur dåligt man faktiskt mår när man äter ohälsosamt, jag kan nästan känna mig förgiftad efter att jag ätit bra mat en längre tid och sedan äter något onyttigt. Jag har varit med om att jag fått magsjukesymptom och fått spendera resten av dagen på toaletten då kroppen reagerat så starkt, men nu hade jag turen att klara mig från just det! Jag kände mig dock trött och pigg i vågor, jag kunde nästan känna hur blodsockernivån i kroppen bara sköt i höjden och sen rakt ner i backen om och om igen. Och då tänker jag på de som äter skräpmat varje dag, då menar jag t.ex. hämtmat såsom pizza eller hamburgare eller godis och läsk. Hur mår de egentligen? Om jag måste ligga på toan en hel dag efter en kebebpizza till lunch, hur mår då deras kropp om de äter så varje dag? Jag längtade faktiskt till att få gå tillbaka på dieten igen ganska fort, efter att jag tryckt min pizza så kände jag att jag var väldigt nöjd för en längre tid. Min nästa cheatday är planerad på julafton om ganska exakt 3 månader, och just nu är min motivation på topp och jag siktar mot mitt nya viktmål på 65 kg till jul!

Imorgon är det måndag, vilket innebär en ny vecka med nya möjligheter 🙂 Hoppas ni haft en bra helg!

 

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)