Alkohol bara för att det är helg, unna sig ett glas eller köra på?

19 september, 2015
19 september, 2015

 

12007094_10207681193209449_789481037_n

 

När helgen kommer är det många som väljer att dricka ett glas vin till middagen för att slappna av och för att det är helg medan andra tänker att när det är helg så är det fest och då ska det inhandlas alkohol i mängder. De flesta jag känner har den tanken att när det är helg så ska det drickas alkohol i någon form, oavsett om det är ett glas vin/ en öl någon dag under helgen eller om det är flera drinkar, öl/cider och vin två dagar varje helg så är det något av en regel. Jag har själv aldrig riktigt förstått den grejen, jag som har sett baksidan av denna vana känner mig inte så sugen på det vinglaset en fredagkväll eller att dricka för att bli full bara för att det är helg. Jag förstår bara inte grejen och tycker inte är så himla kul. Visst kan jag hålla med om att det någon gång är kul att gå ut med sina kompisar, dricka några goda drinkar tillsammans med en god bit mat är himla trevligt! Men just den där ”bara för att det är helg och jag är ledig” eller ”jag har semester” kan göra mig lite irriterad. Speciellt om det är folk som jag har nära mig och som jag bryr mig väldigt mycket om, just för att jag har sett hur det har gått från en öl en fredagkväll till flera groggar varje kväll och sedan tappar man sina värderingar och följden blir att man tappar sin familj och sitt jobb. Det är så mycket lättare att hamna där än man tror! Jag tycker att alla borde ta en stund och fundera över sina vanor och varför man dricker, är det för att man tycker att det är gott och för att man unnar sig lite ibland och vid sociala tillfällen. Eller är det för att kunna slappna av efter en dags arbete eller för att dina vänner alltid dricker när du är med dom och därför också måste? För din egen skull och för din egen hälsa och framtid, rannsaka dina vänner och ifrågasätt varför ni måste dricka när ni umgås. Jag har valt att avstå alkohol just av den anledningen att jag har lika kul utan och känner inte att jag behöver dricka för att umgås med mina vänner eller med nya människor, sen blir man lite skadad när man sett sina nära och kära bli fast i alkoholens klor. Sedan går alkohol inte riktigt hand i hand med träningen och av den enkla anledningen har jag valt att avstå alkohol under den här dieten, men innan den startade hade jag inte festat på ca 9 månader så det är absolut ingenting som jag saknar.

Nu menar jag såklart inte att alla ska sluta dricka alkohol! Detta är endast mina åsikter och var jag står, jag har ingenting emot att mina vänner dricker i min omgivning eller så. Jag kan också njuta av ett glas vin en fredagkväll tillsammans med fint sällskap, jag skulle själv aldrig sitta ensam och dricka eller festa varje helg på grund av mina egna principer och erfarenheter. Att alkoholen är dåligt för kroppen är ju liksom ingen nyhet för någon, och det handlar om att dricka med måtta och på ett sånt sätt som du mår bra av och inte låter kroppen ta skada av. Ta hand om er och tänk på din kropp, du ska ha den hela ditt liv! Kram på er! :*

 

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)