Splitböj – DO IT!

13 augusti, 2015
13 augusti, 2015

Kan inte undgå att tycka att jag är fett dålig som precis drog ner mina persienner när solen lyser såhär på kvällen och det är helt underbart ute – men det blir SÅ ljust i min lägenhet! Jag kommer aldrig ner i varv om det ska vara strålande sol till halv 23 när jag vill somna 22… Jaja, Nu är det lite mörkare och det blir genast svalare här. Härligt.

jag

Idag har jag legat på stranden och gottat med Allis, sen blev mina pass på IC tyvärr inställda pga för få deltagare (fullt förståeligt – vädret!) men jag och allis körde en egen combo som blev riktigt bra! Svettkalas deluxe! Bodyattack, spinning och rodd. Allis första 2000 m! Vi började med uppvärmning och höftstretch i form av splitböj. Har känt att min hållning i höften blivit lite sämre igen efter att jag slutade köra splitböj varje dag så nu är det skärpning. Tänkte visa med bild på hur jag menar.

På första bilden har jag ingen spänning i rumpan eller kontroll i höften. Detta är min relativt normala position när jag slappnar av och om jag inte jobbar med hållningen i höften – jag svankar. På andra bilder, efter att jag gjort mina splitböj, får jag genast en helt annan hållning. Det bli automatiskt en lätt anspänning i rumpan och magen som gör att min höft håller sig rak och ”gravidmagen” försvinner och jag eliminerar ganska mycket svank.

IMG_20150813_195040 (1)

IMG_20150813_195104

 

Om du vill lära dig att utföra en korrekt splitböj så rekommenderar jag detta klippet!

Split squat technique

 

Kommentarer

kommentarer

susannasvedbergh

Posts Facebook Google+

Följ Susanna i hennes träningsliv med dagliga uppdateringar gällande träning, kost och tips för att lyckas inom crossfit!