Lyckas med dieten – mina 5 bästa tips!

28 januari, 2015
28 januari, 2015

När jag visar mina före och efter-bilder och folk kommer fram och ser att jag deffat ner mig får jag ofta många frågor om ”hur jag har gjort”. I grund och botten är det ett väldigt strikt kostschema och ett bra träningsprogram som ligger till grund för de resultat jag får, men det är samtidigt jag själv som måste se till att hålla dessa till punkt och pricka, och även komplettera med vissa saker som gör det lättare att klara av vardagen ”smärtfritt”.

Planera

Som sagt så har jag ett kostschema som är upplagt för mig. Jag kör periodisk fasta, så äter alltså inte förrän efter 12, och efter det har jag 4 mål mat att få i mig. Två större mål och två mellanmål. Jag ser alltid till att ha färdiga matlådor i kylen. Det gör det lättare för mig när jag kommer hem hungrig att äta det jag ska, och jag har även mätt alla livsmedel så jag får i mig rätt mängd.

Så, nr 1 – planera din kost, och gör matlådor för flera dagar framöver.

10801769_389746494519327_933390370513726011_n

Vardagsmotion

Något som gett mig väldigt mycket när det kommer till fettförbränning är all den vardagsmotion jag ”utsätter” mig för. När jag deffar så ställer jag cykeln, skippar bussen – och promenerar! ÖVERALLT! Varenda distans du ska ta dig är ett ytterligare tillfälle för lite extra fatburn. Speciellt den till affären, där du adderar vikt på vägen hem. Som ett exempel, idag ville jag köpa min favorit kvarg-saft på LIDL samt té och qunioa på Willys så gick från Idrottscentrum till Lidl, till Willys och sedan hem. Det tog sammanlagt 1 h och det var en riktigt skön promenad, trots regn och rusk! Sköt med lite egentid med, om man inte har någon som vill följa med!

Nr 2 – Promenera ÖVERALLT! Ta dig den lilla extra tiden det faktiskt tar för lite extra fettförbränning.

Photo 2015-01-28 20 49 48

Världens bästa saft att blanda kvarg med! 11 kr, finns på Lidl! Lätt värt en extra promenad 🙂

_____________________________________________________

Ha ingen mat hemma som du inte ska äta

Detta är egentligen PRIO ETT! Ha ABSOLUT ingen mat hemma som du inte kan ”hantera”. I mitt fall är detta bröd, smör, nötter, dadlar, frukt, glass osv, osv. I min kyl och i mitt skafferi finns endast de matvaror som finns på mitt kostschema – och det gör att varje gång jag letar (jag vet att ni gör det också) efter något så finns absolut inget att hämta. Bara att hänvisa till nästa tips…

Nr 3 – Rensa skafferi, kyl och frys på onödiga livsmedel!

Photo 2015-01-28 20 51 31

Min kyl just nu. Ägg och kvarg nederst. Kvargsaft, sodavatten-saft samt sodavatten. Små matlådor med 200 g tillagad kyckling i varje. Röd låda med färdighackad wok. Överst ligger färdigkokt potatis till carbload som börjar imorgon, samt jordgubbar till kvargen ikväll, en halv påse sallad och några Aloe Vera-drycken! Inget mer – inget mindre behövs!

_____________________________________________________

Substitut

Alla har vi våra laster när det kommer till ”sötsug”. Det gäller bara att hitta något att ersätta din craving med något annat som är kalorifritt. Jag har alltid haft svårt för frukt (alltså jag menar jag kan äta 5 äpplen utan problem), bröd, nötter, godis, och coca cola. Börjar jag äta något av dessa, så äter jag upp ALLT. Det finns verkligen inget stopp. När jag får dessa sugen så har jag tre lösningar – Soda vatten med fun light, cola zero (på helgen) eller en kopp té! Ett glas vanligt vatten går såklart också bra, men nu är det mest ett sug och inte en törst som ska släckas så då ”lyxar” jag med bubblor och saft. En kopp té gör att sötsuget försvinner på en gång, och där finns MÅNGA goda smaker att välja mellan! I riktiga krislägen funkar även Läkerol och tuggummi.

Nr 4 – Hitta ett kalorifritt substitut som funkar för DIG för din last!

Photo 2015-01-28 20 50 59

Mina life-savers under diet – min sodastreamer och te! Stillar sötsuget direkt.

_____________________________________________________

Sitt inte hemma

Det värsta som finns är att sitta hemma, uttråkad och bara vänta på att få äta nästa måltid. Ska du till gymmet? Bestäm träff med någon en timma innan passet. Ska du snart äta, men det är inte dags än? Tillbaka till tips nr 1 – ta en promenad! Sysselsätt dig timmarna då du inte ska äta, och se hellre till att få känslan av ”shit, jag ska ju äta också!” istället för ”60 min till mat… 50 min till mat… 40 min till mat…”

Nr 5 – Ta dig hemifrån när sugen kommer!

Photo 2015-01-28 21 02 57

Jag och Sandra är väldigt bra på att ha Nocco eller Celsius-dater i receptionen på Idrottscentrum!

_____________________________________________________

Detta är fem väldigt bra riktlinjer som funkar bra för mig! Man får såklart anpassa dem till sin egen vardag och se till att det funkar för sig själv, men det är en rätt bra grund att förhålla sig till!

Kan jag så kan du!

Kommentarer

kommentarer

susannasvedbergh

Posts Facebook Google+

Följ Susanna i hennes träningsliv med dagliga uppdateringar gällande träning, kost och tips för att lyckas inom crossfit!