The Heaven on Earth

6 februari, 2016
6 februari, 2016

Som väntat gav den påtvingade vilan resultat på vågen i morse. Det var oerhört skönt och jag stod och hoppade framför spegeln av lycka.. Tror också att intaget av Deep Sleep från Body Science har gjort en heldel med! De fick mig verkligen att slappna av vilket i sin tur resulterade i att kroppens flöde kom igång igen..!

Jag skrev följande inlägg på Facebook, dagen efter första intaget:

”ÄNTLIGEN!!! en natt med skön och riktigt god sömn! Ja, jag vaknade till och med upp med spår efter dregel i mungipan! Kanske inte så mysigt men ett oerhört bra tecken på att jag sovit gott! Dessutom hade jag lyckats somna i från min mindfulness – övning! Även besöken på toaletten blev lite fler än vanligt efter jag tagit tabletterna! Vilket också är ett tecken på att kroppen kommit ner i varv (vätskan släpper). Jag är lycklig idag!

Jag antar det varit svårt att undvika mina senaste inlägg om stressen från skolan som just nu påverkar min sinnesstämning lite väl mycket.. Jag är absolut inte deppig eller något sådant men jag har svårt att slappna av. Det spelar ingen roll hur länge jag pluggat eller om jag tränat hårt. Stressnivåerna är för tillfället på tok för höga, speciellt när jag ska sova. Det är då hjärnan vaknar till liv på nytt
och försöker kommunicera med mig. Även mina vanliga mindfulness-övningar funkar dåligt och jag fullkomligt vägrar att köpa sömntabletter.!

Men! Igår fick jag hem min beställning från MM Sports! Bland alla godsaker fanns kosttillskottet ”Deep Sleep”. Jag tog 3 tabletter en timme innan sänggående.. Redan efter 20 minuter började jag känna hur stresskänslan nästan rann av mig och ersattes med en sån där mysig trötthet! Jag rekommenderar verkligen denna produkt! Det som är så himla bra med denna är att den innehåller noggrant utvalda extrakt av kamomill, havre, humle samt citronmeliss, som bidrar till avkoppling och främjar en god sömn”.

Skillnaden mellan dessa och ZMA:

När det gäller påverkan.. Så är Deep sleep mycket bättre.. I alla fall för mig. Har tagit ZMA innan sänggående nu när jag varit stressad.. Och det har inte funkat. Jag har inte känt mig lika avslappnad..

När jag tog Deep sleep igår kände började muskler och hela jag slappna av på ett helt annat sätt.. Jag fick till och med sådana där ryckningar i benen innan jag somnade.. Det om något är ett tecken att kroppen är avslappnad.. Eftersom det är stadiet innan man faller i sömn.. (REM -stadiet).. Sen sov jag MYCKET djupare än vanligt! Då menar jag mycket! Jag somnade med iTunes på. Jag brukar alltid vakna 1 timme om något mindfulness – spår är på.. Nu vaknade jag inte fören klockan ringde vid 05.50.. Haha han hade pratat hela natten! Jag har även haft konstiga drömmar när jag tagit ZMA .. Inget sådant alls nu! Tidigare har jag även fått andra tabletter utskrivna av läkare, inte sömntabletter men tabletter som underlättar vid problem att sova. Jag sover bättre på Deep Sleep och är inte alls seg eller dåsig när jag vaknar!

Påfyllnaden idag:

Jag har haft en dunder-bra ätardag! Började så klart morgonen i sedvanlig ordning med proteinpannkakor från Bodyscience. Till det serverades även i vanlig ordning, hallon och jordnötssmör! Eftersom dagen skulle komma att kräva mycket koncentration och på så vis hjärnkapacitet åt jag lite andra kolhydrater som kickade igång energin riktigt ordentligt.

Under pluggpausen passade jag även på att göra sockerfria ”Bounty”.. Nu hade jag inte riktigt de ingredienser hemma som man skulle ha.. så jag improviserade lite.. Men de blev verkligen as goda! jag fick idén från baka sockerfritt men kommer använda mig av andra produkter när jag bakar nästa gång då jag föredrar exempelvis Green Velley syrupen från MM Sports

Under kommer jag även lägga in receptet på förra veckans jordnöts- och chokladkaka också sockerfri!

jag som trodde att denna diet skulle bli svår på grund av att leva utan socker.. Men faktum är att det är det bästa jag någonsin gjort! Även efter tävlingen i April kommer jag välja sockerfritt.. I alla fall fram till skolan och masteruppsatsen är klar i juni.. Huvudet har aldrig förr varit såhär ”klart” ! även sötsugen har börjat ge med sig.. det hälsar på ibland.. men går över ganska snabbt! Trevlig helg på er alla!

Bounty – sockerfria:

20 g smör
1 1/3 dl riven kokos
1/2 dl vispgrädde (använde ingen grädde alls, lite extra smör)
1 msk fibersirap clear (använde en syrup jag fick av en vän, påminner om green valley’s så ska beställa hem den nästa gång)
1 msk sukrin melis (tog steviaströ)

Enligt receptet ska endast grädden, syrupen och sockret stå och puttra i 10 min under omrörning. Jag slängde dock ner allt, och hällde i lite pofiber i slutet.. Formade till små bitar som ni ser.. och la in i frysen.. sen är det bara att smälta chokladen och rulla bitarna i den.. och in i kylen/frysen eller vad som föredras.



12666263_10206767701043949_715089172_n

12648034_10206767701163952_1369437383_n






















Recept jordnöts- och chokladkaka (hittar inte receptet men tror det var såhär)

botten
250 g sockerfria digestivekex
120 g smör
60 g jordnötssmör (body science så klart! RIKTIGT gott med bitarna i)(Kanske 120 g – kommer inte ihåg detta för jag gjorde dubbelsats)

översta lagret
250 g sockerfri choklad
30 g jordnötssmör

krossa kexen så mycket som det går, blanda i smör och jordnötssmör och tryck ut i en form smält sedan chokladen och värm upp jordnötssmöret. Häll först på chokladen sedan jordnötssmöret och rör runt lite med en gaffel så blir det snygga mönster



12648157_10206768229217153_264544946_n

12660299_10206768229097150_1098956834_n

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+