Nyckeln till framgång och lycka

4 februari, 2016
4 februari, 2016

A strategy is an expression of the aim and it links to the overall purpose, and without an aim linked to the particular purpose it is difficult to reach the goal

Jag studerar masterprogrammet i Krig och Politik med inriktning på krigsvetenskap vid Försvarshögskolan. Idag när jag satt och pluggade och läste lite om vikten av att ha en strategi som på något vis kan länkas till det mål man har. Dock var detta något som beskrevs i politiska termer men det var det som fick mig att tänka till lite… och det i sin tur resulterade i att jag drog följande slutsats:

Strategi betraktas som ett uttryck som kan länkas samman med ett mål som i sin tur ska kunna länkas samman med en ambition som ska hjälpa mig att nå detta mål.

Okej för att kunna förklara vad jag menar behöver jag först och främst slänga in lite information kring min nuvarande situation. Det hela började för några veckor sedan med att pressen i skolan ökade kraftigt. Då menar jag så kraftigt att det orsakade så hög stress att jag fick svårt att sova på nätterna, stressutslag på ben och armar samt att vågen helt enkelt visade mer på grund av att kroppen bundit på sig vätska.. Jag mådde med andra ord inte särskilt bra. Den enda egentligen stabila grund jag hade att luta mig tillbaka mot var strukturen med kosten och träning.. Jag har mina tider jag måste äta vilket gör att jag hela tiden förser kroppen med energi och i sin tur leder till att jag undviker kraftiga upp och nedgångar i blodsockernivån. Som student är det lätt att ta till sötsaker eller dylikt då tröttheten smyger sig på..Träningen i sin tur gör att jag kommer utanför husets fyra väggar och får röra på mig och må bra.. Vem kan tacka nej till lite extra endorfiner? Det jag dock har glömt i all hast eller något jag lätt glömmer är att jag ligger på ett kaloriintag på ca 1392kcal/dag. Med andra ord, ett relativt lågt intag i relation till vad jag just nu tvingas prestera. Men samtidigt känner jag mig klar i huvudet och jag är inte heller deprimerad.. Bara stressad och om jag inte hade haft struktur på träning och kost hade jag nog om inte annat blivit deprimerad. Så.. låt oss komma tillbaka till min slutsats rörande strategi.

Om mitt mål är att köra Battle Of Scandinavia den 2 april kräver det att det finns en ambition. Ambitionen är att jag samtidigt ska må bra, för det är det fitness handlar om.. Välmående. Men med tanke på hur situationen ser ut verkar tiden på dygnen ställa till det så:

Nyckeln till en lyckad strategi, det vill säga vägen/metoden som ska leda mig till mitt mål måste på så vis utgöras av förmågan att anpassa sin strategi så att den faktiskt leder mig dit jag vill.. och jag vill TÄVLA…

Eftersom tävlandet i sig är mitt mål borde det inte spela någon roll vilken tävling jag väljer. Fitness handlar även om välmående.. även om det nu är så att det inte är träningen eller dieten i sig som orsakar stress måste jag ändå prioritera. Skolan måste komma först. Dock är det på lördag 8 veckor kvar och jag håller fast vid mitt mål. Jag gör allt jag kan för att kunna inta scenen den 2 april på Battle of Scandinavia i Alingsås. Men om inte det funkar, ja då får jag hitta en annan tävling.

Målet är trots allt att tävla och om nuvarande situation påverkar mig allt för mycket till det negativa kan det i sin tur resultera att riskera min ambition att må bra.. Och om jag skulle bli så dålig att jag inte klarar av att ta på mig något mer stress-relaterat alls detta år.. Ja.. då påverkar det även mitt slutgiltiga mål. Det är trots allt bara jag som har möjligheten att skydda mig själv mig mot att mitt mål men även ambition äventyras..

Med detta sagt (skrivet) hoppas jag att mitt budskap gått fram nämligen att nyckeln till att nå framgång och lycka ligger på något sätt att anpassa planen efter situationen du befinner dig i. Det är även därför jag aldrig skulle tävla för tävlandets skull.. och jag hoppas ingen annan gör det heller..Tävlandet i fitness är på så vis något som ska hjälpa dig att utvecklas och som ska göra att du känner dig både starkare och gladare!

IMG_2115

12243198_10154427416229778_6149438167024762498_n

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+