Den verkliga bilden av Team MM Sports (enligt mig)

30 december, 2015
30 december, 2015

Ni vet det där gamla ordspråket:

”Att tala är silver, tiga är guld”

I detta fall handlar det om att vara tyst i de lägen det råder brist på kunskap, eller vetskap om ett visst ämne. Jag blir rent ut sagt riktigt förbannad när människor öppnar munnen utan att tänka sig för. Visst gör jag det ibland, men då är jag snabb med att poängtera att det är mina tankar och att individen jag för konversationen med mer än gärna får flika in om jag har fel..

Häromdagen stötte jag på en person som pratade väldigt frispråkigt om MM Sports, och att företaget inte gjorde annat än att utnyttja sina medlemmar. Personen menade på att det inte råder någon direkt teamkänsla, då det inte anordnas team-träffar förrän det är fullmåne.. Utnyttjande sker tydligen genom att medlemmarna är tvingade att skriva blogginlägg, dela olika inlägg på Facebook, Instagram osv.. Uppenbarligen tvingas vi även till att bära MM sports kläder varje gång vi tränar..
Samtidigt som individen i fråga yttrade dessa åsikter erbjöds jag även en plats i ett annat team.. Där jag skulle få betalt för att vara med.. Dessutom skulle jag sticka ut mer om jag tävlade för detta teamet då det inte alls är lika många medlemmar (enligt honom).

Det är andra gången i år jag får ett erbjudande som detta och det är även andra gången jag tackar nej.. Första gången lockade det mig. Jag kände nämligen att jag ville sticka ut mer vilket jag trodde jag kunde göra genom att vara en del av ett mindre team.. Efter tävlingarna kom jag dock på andra tankar..

Att tillhöra ett team är något som jag tidigare förknippat med hästhoppning. Det är nämligen så att jag från relativt ung ålder deltog i lagtävlan. Under den perioden innebar det att vi kämpade tillsammans för att komma till final.. Det peppade varandra och ’krigade’ tillsammans. MEN! så fort lagtävlandet var över var vi återigen konkurrenter och stämningen var långt ifrån vad den tidigare varit. Det var även så att, min prestation ibland påverkade mina lagkompisars attityd emot mig.. Något som gjorde att det hela tiden fanns en press att prestera.. De gånger det inte gick vägen blev jag nästan beskylld för att sätta laget i skiten.. Det är en känsla som jag gärna vill glömma..

Att tillhöra ett team på det sättet jag gör idag skiljer sig lite från detta. Men i grund och botten handlar det om att stötta varandra, vilket är precis vad som görs i Team MM Sports. Det fantastiskt att oavsett om vi är motståndare eller inte så stöttar vi alla varandra. Det jag vill komma till är att oavsett storlek på team så handlar det i grund och botten om min egen prestation och mina egna mål. Laget som sådant finns i bakgrunden som en trygghet. Det är därför inte valet av team som avgör hur långt jag kommer gå eller hur många medaljer jag samlar på mig under åren, det är min egen inställning.

Självklart är det en stor fördel om jag som medlem känner tillhörighet till det team jag tillhör; eftersom det genererar trygghet. Detta är något som skapas genom möte och interaktion med andra medlemmar och team-ansvariga. Så fördomarna kring att team-träffar anordnas för sällan och att MM Sports inte stöttar sina atleter fram till tävling är rent ut sagt BULLSHIT! Vilket jag också poängterade under vår konversation. Jag sa helt enkelt som det var. Det vill säga att jag aldrig tidigare, inte ens från hästhoppnings tiden (jag tävlade på elitnivå så tro mig jag vet vad jag pratar om), för erfara den support och kärlek från team-ansvariga som jag fått uppleva under den tid jag varit en del av MM-sports. Detta gäller även mina team-kompisar. Vissa av oss må vara konkurrenter på scen men vi delar alla samma passion för träning och tävling, vilket i sin tur gör att det finns ett intresse att faktiskt ta hand om varandra. Storleken på teamet blir på så vis något positivt då det genererar trygghet. Det finns alltid någon att vända sig till när och om hjälp skulle behövas.

Visst gick jag själv i tankar kring att byta team, men efter höstens tävlingar kom jag som jag skrev ovan att ändra mig. Jag känner mig trygg, jag känner att jag är en del av en familj där människor bryr sig om mig, oavsett hur jag presterar. Just känslan av att vara en del av denna gemenskap gör att jag även reagerar på kommentarer som inte stämmer överens med verkligheten. Jag vet att flertalet människor anser att teamet är på tok för stort och att det inte är något speciellt på grund av det. Det var även det jag ansåg till en början. Men med facit i hand är det, det som gör teamet till något alldeles extra.

Det är precis detta som gör att jag mer än gärna representerar MM Sports, dels på Internet men även på gymmet. Jag är oerhört stolt över att vara en del av en familj där alla oavsett konkurrent eller inte bryr sig om varandra. Ett begrepp som jag anser passar in i beskrivningen av teamet är ’ohana’, eftersom ingen lämnas utanför.

blogginlagg

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+