Bra kosthållning nyckeln till viktminskning

12 december, 2015
12 december, 2015

Första ätardagen på andra dieten.. är det skillnad mellan denna och första ätardagaen på förra dieten? svar: JA!

Det är fantastiskt hur snabbt kroppen anpassar sig, egentligen. Första veckan under första dieten kändes som en evighet.. och när ätardagen kom.. DÅ gick jag all in.. efter en vecka.. En fråga jag ställer mig såhär i efterhand.. är: ” hur socker beroende var inte jag då?

Till en början var denna veckan lite tuffare och jag till och med frågade mig själv om jag var helt galen som återupptog dieten efter en vecka redan… Men faktum är att jag igår.. tillskillnad från de andra dagarna denna veckan inte kände något sötsug eller direkt hunger.. Kroppen anpassar sig snabbare eftersom jag varit van vid dietandet nu.

Denna dieten vägde jag in på 56.4 kg vid start, förra 69.9 lite skilland eller hur.. Det innebär att jag inte har lika långresa till mitt mål denna gången som förra. 2 april är tanken att jag ska väga 51 kg – vilket är mindre än vad jag vägde min första tävling (51.2 kg) och min tredje (51.5kg). Till den sista hade jag dessutom lagt på mig mer muskler vilket jag även hoppas att jag gör till nästa…
Hursomhelst, idag visade min kära vän i badrummet – 55.3 kg . så.. – 1.1 kg denna veckan.. och vet ni? träningen har blivit lite lidande på grund av kaos i skolan. Det är så fruktansvärt mycket.. Efter 3,5 års pluggande vid Universitetet trodde jag att jag visste vad det handlade om.. men NEJ! Studierna vid Försvarshögskolan och Master’s program in politics and war: specialisation – war studies slår allt! MEN! jag älskar det.. Jag utmanar mig själv.. Vilket är en tendens jag har att göra, allt för ofta..

Idag när jag rapporterade in vikten till min kära coach Anna Liza, slog tanken mig som många gånger förut.. att. viktminskningen denna veckan på 1.1 kg, har skett mestadels på grund av min strikta kost.. Jag har nämligen inte hunnit träna lika mycket som vanligt då jag varit tvungen att prioritera skolan. Självklart har jag tränat, det vet ni som följer mig på Instagram, jag är ju rätt snabb med att uppdatera att jag gör det där.. Det jag försöker säga är att, balansen mellan träning, kost och sömn är oerhört viktig.. Jag har fått frågan många gånger från kompisar eller bekanta som vill tappa i vikt, om de måste träna lika mycket som jag gör för att resultaten ska komma. Svaret är nej.. Med rätt kost kan mycket hända.. men självklart bidrar träningen med oerhört mycket med.. Men ibland finns inte tiden.. ibland kommer annat emellan.. i mitt fall är det skolan..

Mitt liv har varit kaos denna veckan, jag har känt mig som en robot, en maskin som bara läser och producerar text.. Det gick till och med så långt att jag nästan trodde att jag var en gubbe i The Sims, eftersom det kändes som jag satt så långt inne i mitt eget huvud och bara såg på medan allt pluggande och arbete pågick… Men.. i denna kaos.. hade jag hela tiden något stabilt och luta mig mot.. Min kost.. utan mitt schema och struktur vet jag att blodsockernivån hade gått som en berg och dalbana, på grund av socker.. Ja, likt många andra studenter blir sockret och godis ett slags verktyg som håller mig vaken.. Men som de flesta vet.. går nivåerna och därmed energin djupare och snabbare ner än vad det var innan, när vi väl börjar äta. Kontentan av detta blir ju att vi blir tröttare.. inte bra..

Nä.. nu är det dags för mig att ta tag i plugget igen. Idag planerar jag att gräva ner mig i försvarsbeslutet som klubbades igenom i juni.. Jag ska nämligen konstruera en slags forskningsmall, denna ska i sin tur presenteras nästa vecka.. Men.. i pausen ska jag göra NUTELLABOLLAR!!! mmums! receptet jag använt mig av står nedan (nej, det är inget hälsosamt recept.. sådana recept kommer komma efter nyår, då allt socker försvinner från mina ätardagar), under träningsbilderna från denna veckan! Enjoy!

12388200_10206402903484238_270440243_n

12351186_10206402903164230_22209906_n

12355060_10206402903564240_434480615_n

12386721_10206402903084228_1693686777_n














NUTELLABOLLAR:

Chokladbollar med Nutellagömma:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starktIMG_2115
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov
+ 20 tsk Nutella
+ Pärlsocker, kokos, strössel m.fl

Gör så här:
Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
Låt de frysa minst 2 h.
Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.
Vispa ner grädden till en fluffig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.
Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.
Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.
Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha.
Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Funkar utmärkt att frysa in.

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+