Nya utmaningar med dieten som startar på måndag

3 december, 2015
3 december, 2015

_smal_15lpsthlm_1708 (1)

Mitt upp i allt pluggande träffade jag i dag min coach! Planen inför vårens tävling är nu spikad och diet nummer två kör igång på måndag. Konstigt nog längtar jag redan vilket beror på att jag lider av idétorka.. Jag vet inte vad jag ska laga för mat, jag vet inte vad jag är sugen på.. Det är något allvarligt fel på mig.. vem vet inte vad den ska äta när matintaget och menyn varit begränsad under en period på sju månader!?!
IMG_2119

Appropå begränsat, jag kommmer efter årsskiftet ställas inför nya utmaningar, som om inte skola och diet vore nog. haha. Mina ätardagar kommer INTE inkludera godis, det är GODISFÖRBUD för mig! Det ska bli oerhört intressant att se om det blir någon skillnad i mitt humör. Eftersom jag är lite av en godisgris har lördagarna varit favoritdagen, dock har det ibland blivit lite mycket sötsaker vilket resulterat i att jag fått väldans mycket ångest söndag – tisdag.. Det beror inte på att jag anser jag ätit fel utan beror på sockret.. Reaktionen skulle kunna jämföras med bakfylleångest. Humöret kommer alltså bli mer harmoniskt, hoppas jag. Jag hänger alltså inte läpp för detta, det finns andra alternativ, jag baka på sötningsmedel, äta proteinglass och proteinbars.Detta kommer bli GRYMT!

Ja, då va det, där med anledningen till att jag väljer att fortsätta dieta för att ge mig upp på scen igen, redan 2a april.. Jag nämnde i tidigare inlägg att jag måste bygga mer muskler, och en fråga jag ställt mig är: ”Hur mycket muskler hinner du bygga på fyra månader?

Jag har två val här, att se på det hela med kritiska ögon.. vilket jag egentligen alltid gör för att inte göra mig själv besviken.. eller, se det som en utmaning, vilket jag i och för sig också alltid gör..

Jag väljer faktiskt det sista.. fast jag ser det inte bara som en utmaning, utan även som ett tävlings förstadie. Visst det är ju alla dieter, men det jag menar är att jag inte pratar om stora förändringar, utan det kan vara vad som hels såsom exempelvis, bättre mage, lite bättre rygg, eller vad som helst.. Något som sticker ut från förra tävlingen. Det kommer inte vara lätt, men tävlingsmänniska som jag är.. har jag gett mig tusan på att jag ska klara det, genom att se det från det perspektivet.. då är fyra månader en relativt långtid.

IMG_2063

Just det.. det där med att gå upp på scen redan i april. Lika mycket som jag behöver bygga muskler, lika mycket behöver jag rutinen att stå på scen. Jag älskar att stå i centrum, och i rampljuset.. Det är inte där skon klämmer.. det handlar snarare om att sätta poseringar snabbare och slappna av ännu mer. Det är lättare att göra det framför spegeln, där jag kan rätta till poseringarna om de ser lite knasigt ut, men det är inte lika lätt på scen. Visst kan det anses vara dumt att både betala tävlingslicens och startplats i tävlingen samt lägga ner massa tid på att dieta. Hur som helst, jag minns inte när, om det var förra året, eller om det var under våren jag beslutade mig för att tävla även till våren, jag satte upp ett mål. Till en början var det två tävlingar som stod på agendan nu är det ”bara” en. Men det spelar ingen roll, för mig handlar det om att hålla fast vid det mål jag satt upp, nämligen, att jag ska tävla till våren, då spelar inte antalet tävlingar någon roll.

Så, nu har jag skrivit av mig för ett tag framöver. Eftersom jag är väldans noga med att separera skola och tävlingssatsning så mycket det bara går, kommer det bli lite ont om inlägg ett tag framöver, då studierna behöver min fulla uppmärksamhet. Många frågar mig hur jag klarar av just detta, att plugga på nivån jag gör samtidigt som jag tävlingssatsar.. Ni ska få veta min hemlighet..

Under både diet och offseason har jag valt att inte följa mina medtävlanden på instagram eller facebook. Anledningen till detta är att jag av tidigare erfarenhet (när jag tävlade på elitnivå inom hästoppning) spenderade orerhört mycket tid på att följa mina konkurrenter. Det tog för mycket tid. Samtidigt är detta extra viktigt att separera under diet, då hjärnspökena väntar runt varje hörn. Det handlar inte om att jag är egoistisk, utan det handlar snarare om att jag måste tvinga mig själv att se processen som en tävling mot mig själv. Jag gör detta för min skull och ingen annans vilket jag lätt glömmer, tävlingsmänniska som jag är. Jag sätter käppar i hjulet för mig själv om jag försöker jämföra mig med de andra som kanske har tränat många fler år än jag, eller tävlat också för den delen.. Självklart händer det att jag tittar in på någons instagram eller facebook, dock aldrig under pågående diet.

Nu ska jag laga mat och sen blir det mer plugg!

12243198_10154427416229778_6149438167024762498_n

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+