Lagom till fredagsmys (följt av gaminghelg) kände jag för att lyxa till det lite och göra en pizza…! Planen var från början att göra en knäckebrödpizza som jag hört så mycket gott om men efter att ha tittat ut och insett att det var alldeles för mycket snö ute fick det bli en pizza på mitt hemmagjorda bröd (som jag gett recept på här), med egenkomponerad topping. Och det blev faktiskt riktigt gott! Ett hett tips är att istället för ketchup ta BBQ-sås i botten, smakar fortfarande sött och blir lite mer spice på pizzan.
Innehåll för bara topping:
305 kcal
31 g protein
13 g kolhydrater
13 g fett
Innehåll för hela pizzan med topping:
440 kcal
48 g protein
17 g kolhydrater:
15 g fett
Ingredienser till toppingen:
- 50 g pulled chicken
- 50 g rökt kalkon-skivor
- 50 ml bbq-sås
- 50 g riven hushållsost 17%
- 1/2 tsk timjan
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk basilika
- 1/2-1 tsk havssalt
Workprogress:
- Gör pizzabotten först (recept här), jag hade ugnen på 185°C i ca 15 minuter då den är lite plattare än vanligt.
- Sprid ut Bbq-såsen över ett tunt lager
- Lägg på pulled chicken och kalkonskivorna
- Riv osten över pizzan och pudra på kryddorna sist
- In i ugnen på 200°C i ca 10-15 minuter, tills osten har smält och ta ut den helst innan den blivit för bränd.
- Enjoy! 🙂
Kommentarer