Att jobba med mål och personlig utveckling

12 november, 2014
12 november, 2014

Jag är en person som jobbar väldigt mycket med målsättningar och personlig utveckling. Oavsett om det har handlat om utbildning, träning, jobb, köpa lägenhet osv så har jag alltid haft ett ”SMART” mål… (specifikt, mätbart, accepterat, realistiskt, tidsatt). Nu har jag kommit till den punkt att mina målsättningar fokuseras egentligen mest på träningen, allt annat har fallit på plats.

Hittade en bild på instagram där jag för 11 veckor sen la upp en bild där jag skrev att mitt nya mål i Snatch är 50kg, med deadline i år. Jag trodde det var möjligt, men när reaktionen blev att målet var högt började jag tveka på mig själv direkt…

snatch

Det är lite här personlig utveckling spelar in… Jag har alltid lyssnat, lyssnar och kommer alltid att lyssna på andras åsikter, andras tankar och funderingar. Jag har alltid varit sådan som tar till mig vad andra säger men på senaste tiden har jag börjat lära mig att lyssna, ta in och fundera själv ”Är det rimligt?” ”Har en rätt?” ”Kan jag använda den kunskapen och kombinera den med min egen?”… När jag bodde i USA fick jag betalt för att lyda order, där spelade det ingen roll hur jag själv kände och upplevde saker och ting, numera, i Sverige har vi en helt annan frihet och ansvar vilket både är kul, svårt, jobbigt och utmanande!

På Crossfit Södra Station har vi riktigt duktiga coacher, så när jag är med på passen kan jag många gånger koppla bort hjärnan, målsättningar och bara nöta på! Coach säger till mig om jag har fel teknik, säger till om jag har för lite vikt/för mycket vikt etc. Det är egentligen så jag gillar det, att ge bort ansvaret till coach,  men för att göra en större personlig utveckling har jag förstått att jag måste ta mer ansvar själv. En mjukstart på det är att jag inlett en ny programmering kallad ”Gorilla Fitness”, en programmering med svåra övningar, tunga lyft och hög volym…där krävs det ansvar, disciplin och vilja. Jag ”måste” ta mig till gymmet nästan varje morgon väldigt tidigt för att många gånger stå själv och lyfta tungt, utmana mig själv, se till att tekniken sitter så att jag inte skadar mig… Jag har viljan och disciplinen, men många gånger tvekar jag på om jag har tekniken och att jag borde ha någon som hjälper mig! I alla fall, jag har bestämt mig för att ge upplägget 2 veckor för att sedan utvärdera. Känns det bra fortsätter jag med programmeringen så länge det känns kul och motiverande, mitt stora mål blir Open 2016 och självklart på att kunna programmera själv utifrån vad jag behöver.

Hur det blir med min AF-satsning är väldigt oklart, jag brinner för Crossfit just nu. Jag går såklart klädd i mina MM-sports kläder, men texten är nu utbytt till ”CROSSFIT”! 🙂 Det är väldigt många crossfit-atleter som frågat mig ”hur jag orkar med all träning” ”hur jag gör för att återhämta mig snabbt” osv. Jag tänkte köra ett inlägg snart där jag berättar vad som fungerar bra för mig och vilka kosttillskott jag äter, när jag äter, vad jag äter osv! Let’s keep in touch!!! 😀 #Love

mms

 

 

Kommentarer

kommentarer

Malin Ekstrand

Posts Google+

Hej och välkommen! Malin heter jag, tävlar i styrkelyft och siktar mot AF-scenen i november!