Böj, Bämk och Bicepscurls men nytt Personbästa!

6 maj, 2012
6 maj, 2012

10-12 på lördagar är det grenspecifik träning inför Fitness5 och Athletic Fitness. Eftersom det är 6 grenar: Bänk, Böj, Bicepscurl, Chins, Dips och rodd har jag delat upp i två olika pass.

50 reps med 40kg i bicepscurl (fulcurls) det är vad mitt nya personbästa är efter bänk, böj och bicepscurls passet igår! Har en sådan skön träningsvärk idag i biceps som annars är svår att få till, sjukt skönt och på riktigt.

Nästa helg är det Chins, Dips och rodd som gäller. De är dom grenar som jag måste bli grym i fram tills SM i Augusti!

När vi började var det jag, Tim, Jonas och Ida som höll ihop och försökte bli bättre och starkare i momenten böj, bänk och bicepscurls. I bänken fick jag på nytt upp 120kg vilket känns bra då det inte är så långt från mitt max, i böjen gjorde jag en 3:a på 150kg som bäst och med tanke på att jag inte kört mer en ett eller två böjpass sedan oktober förra året är jag nöjd med det.

För runt 1.5 år sedan så körde jag och Tim ett fulcurlspass som slutade med att jag på tredje setet gjorde 47 reps och tog hem den hetstävlingen :) Vi har flera gånger pratat om att det var en sådan dag då man var i zonen och det händer bara en gång, men när det var dags för bicepscurls i lördags fick jag en känsla av att ge mig på och försöka knäcka mitt rekord på 47 reps. Hur det gick läste ni ju i början 😀 Tyvärr räckte det inte denna gång för att Tim med sin otroliga vinnarskalle lyckades med att få till 51reps och där med tog hem segern! GRATTIS! Jag gjorde ett försök till men stannade på 33reps.

Ida visade att hon är att räkna med när året Fitness5 drar igång, hon gjorde fina resultat i alla 3 grenar denna lördag.

Film:
Fulcurls @ 40kg

kommentarer, 394 Visningar

Christian Knasen Eikedal

Posts Google+