Nu är jag igång på riktigt!

20 juli, 2015
20 juli, 2015

Sedan sist har jag kört tre pass varav två löppass och ett styrka rörlighet. 

Nu i början är tanken tre plus tre (löpning, styrka/rörlighet) 

Löppassen denna veckan ser ut såhär: 

Pass1: 20min lätt jogg (uppvärmning) , 10x 1min @15km/tim 1min vila, 20min LÄTT jogg

Pass2: 15min lätt jogg (uppvärmning), 3x 8min @12.5km/tim 2min vila, 15min LÄTT jogg

Pass3: 60min löpning @10-10.5km/tim 

Styrka/rörlighet:

Fokus ligger på övningar som stärker löpmuskelrna och rörligheten samma såklart.

Hitintills har jag gjort pass 1&2, själva 1minuters intervallerna Pass1 var inga konstigheter eftersom jag är explosiv och har bra återhämtning det som var jobbigast var upp och ner joggen. 

I lördags körde jag styrka/rörlighet: 

Cyckel 10min

Benspark 1×15 25kg enbens 3×12 15kg. 

Sitt lårcurl 1×15 40kg enbens 3×10 20kg. 

Tåhävningar i Smith 1×30 20kg enbens 3×15 20kg. 

Enbens squat 1×5 (fria, hö lätt vä nästan 90ggrader) 

toetobar 2×8 maghjul 2×8. 

Stretch 10min

Igår var det pass2 som gällde och jag gruvade mig för det hela dagen, var riktigt tung och stel i mina lår på ett sett jag inte varit innan, tänkte att det var en kombo av träningen och att jag går 10-15km om dagen här ute. Efter jobbet bytte jag snabbt om rätt ner på bandet. Dom första 15min gick lätt, lättare än jag trodde hade farten på 10km/tim, 8minuters intervallerna dom var däremot långa och sega men kroppsligt gick dom helt ok, avslutade med ner jogg. Idag har jag kommit på att det är inte själva löpningen i sig som är störta hindret utan det mentala att bara nöta på, spendera timme efter timme (vilket jag kommer att få göra) på ett löpband som inte tar dig någonstans. Bara att bita ihop för det kommer som sagt bli MÅNGA timmar på ett löpband nu med denna satsningen. 

Det är inte bara jobb och träning här ute, på helgerna brukar välfärden ordna lite roliga saker man kan vara med på och igår var det poker turnering.

  
Vi var 21 som deltog jag lyckades komma till finalbordet men där tog det stopp, blev en 8:e plats. 

Det brukar också vara väldigt fina solnedgångar om vädret tillåter…

  
Ganska Nice ellerhur?

Josefine tycker det är skönt när jag är borta för att då är det ingen som stökar ner… 

  
Förstår inte vad hon menar
Nu önskar jag er en god kväll så skall jag gå och äta middag
//Knasen

kommentarer, 235 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Christian Knasen Eikedal

Posts Google+