10 veckors diet startar IDAG!

6 april, 2015
6 april, 2015

Då var det dags. Påsken är över, motivationen börjar komma tillbaka och jag har idag påbörjat min diet!
Jag är både taggad och nyfiken!
Under de 10 kommande veckorna kommer jag att följa ett kostschema, som i takt med att jag går ner i vikt, ökar mitt kaloriintag.

Eftersom periodisk fasta är populärt hos hårt tränande personer samt personer som vill bli av med några kilon, är chansen stor att en framtida klient vill äta utefter den här typen av diet.
Det finns 5 olika varianter av periodisk fasta;

5:2
Ät lite mer under 5 dagar, och äta endast 500-600kcal under de 2 fastande dagarna

Warrior diet
Fastar under 20h, ätarfönster på 4h där du helst skall äta ett riktigt skrovmål där hela dagens kalorier skall ingå. Blir det tufft kan du dela in det i två mindre (som inte är särskilt små)

Eat stop eat
Inga ätarfönster. Här äter du som vanligt ett par dagar för att därefter inte äta någonting under 24h och sen äter du ett par dagar osv osv.

Varannandagsfasta
Du äter som vanligt en dag, fastar helt i nästa, äter som vanligt den tredje osv.

Leangains
Fastar 18h, äter under 8h.

Då den sistnämnda, leangains, är mest likt det sättet många redan lever efter utan att tänka på, känns detta mest naturligt att välja.
Man väljer själv under vilka timmar man får äta. Och eftersom jag tycker om att äta på morgonen och lägger mig tidigt på kvällen, har jag valt ett ätarfönster mellan 10.00-18.00 (8h)
Tycker du absolut inte om att äta på morgonen och är en nattuggla kan du lika gärna välja 13.00-21. Det är bara att leka med tanken och välja det som matchar ditt egna liv allra bäst.
Dryck i form av vatten, kaffe, the och andra lightdrycker får intas närsom under dygnet. Dock kommer det nog endast bli kaffe de mornar som jag jobbar, eftersom jag har mjölk i kaffet, vilket bidrar till extra kalorier.

Det kommer att göras mätningar med vågen här hemma varje måndag, och det kommer att uppdateras efterhand att det kommer nya resultat.
Med detta önskar jag mig själv lycka till! It’s on!

Kommentarer

kommentarer

johanna

Posts Google+

Heltidsjobb, extrajobb, läser till Personlig tränare 3h söderut, renoverar sommarstugan 4h norrut, tävlingssatsar inom Bodyfitness ovanpå det och skall snart påbörja planering av bröllop. Hur jag får ihop tiden undrar du? Bra fråga... Följ mig här/på instagram så klarnar det säkert något med tiden.