Hjärnspöken, kära hjärnspöken! Vår hjärna är knepig ibland..Men den räddar oss ibland också!!

24 januari, 2015
24 januari, 2015

Detta inlägg kommer bli som en liten historia, om min lördagsmorgon. Det syftar egentligen till att ta upp hur mycket våra tidigare erfarenheter spelar in i hur vi hanterar situationer som uppstår. Hur vi läser av det som står framföross via tidigare erfarenheter som lagras som ”positivt” eller ”negativt” i vår fantastiska hjärna.

Varje lördag kör jag alltid mitt tyngsta böjpass. Jag kör böj 2 tillfällen under resten av veckan också. Tidigare pass i veckan var nästan !! totalt katastrof, som det kan bli ibland. Böjutförandet kändes inte stabilt och jag tappade ryggen vid de sista seten, trött kropp och knopp helt enkelt. Innan jag går i från ett pass som känts mindre bra försöker jag utföra några set som känns bra, så jag får med mig en positiv känsla (positiv erfarenhet till nästa pass) så den känslan tar över. Varför detta då?
Jo idag kom jag på mig själv med att jag fortfarande eltade det tidigare passet, att jag tappade ryggen, kände mig trött och helt enkelt vad jag gjorde för fel. Visst är det bra att utvärdera sina pass och det som gick mindre bra man har ju alltid svagheter att arbeta med men efter 72 h borde jag laddat om det till något positivt!
Nu i efterhand så fick jag åter bekräftelse på hur viktigt det är med rätt inställning. Hur min ”tidigare erfarenhet” av det mindre bra böjpasset gjorde att jag näst intill omedvetet intalat mig själv att detta pass kommer bli tungt, osv osv.
Hur mycket som sitter i huvudet! Men dagens pass blev till sist SUPERLYCKAT! Jag sa till mig själv, nä nu får du bannemig skärpa dig det blir vad du gör det till! Rädslan sitter i huvudet och är till för att hanteras! Rädslan av tung och tokig böjkänsla.
För mig är det positivt att vara medveten om varför rädslor uppstår för det blir lättare för mig att deala med dem då. Det är ju faktiskt så vi dealar med det mesta i livet. Det är våra tidigare erfarenheter som styr oss i hur vi hanterar det som står framföross. Positivt och negativt är bara definitioner. Vår hjärna signalerar via tidigare erfarenheter om det är något som varit en fara för oss, om det är något som varit mindre bra, negativt helt enkelt. Jag har en gång i mitt liv gjort en tokig böj som gjorde att jag fastnade i botten och pajade ljumsken. Vilket fortfarande min hjärna påminner mig om när böjen inte känns bra.
Tänk vilken fantastisk kropp vi har, det gäller bara att kunna förstå och hantera sina tidigare erfarenheter och deala med dem:-D

IMG_1376.JPG
En lördagsdag när den är som bäst. God mat, njut av livets goda stunder.

IMG_1365.JPG
Återhämtningszonen när den är som helt klart bäst och en ”tummenupp” såklart

kommentarer, 311 Visningar

Kommentarer

kommentarer

isabellee

Posts Google+