Planering är A och O!! Ny diet och lite fredags nöje :)

16 maj, 2015
16 maj, 2015

Så himla kul att mina inlägg blir uppskattade, fick så mkt fin feedback och så många som skrivit och tackar för tipsen samt att dom skall följa den lilla minidieten som jag la ut igår. Jag var faktiskt lite beredd på att folk skulle gå i taken och påstå att det va idioti att skriva dieter och att dom är individanpassade, ingen diet funkar för alla osv. Det stämmer ju såklart men däremot så är det så att om man äter bra mat och tränar så går de flesta ner i vikt. Dessa dieter behöver inte följas till punkt och pricka men kan vara en liten riktlinje och jag hoppas att man kan hitta lite inspiration i hur man kan äta bra mat. En del vill ha det enkelt och äta samma mat varje dag och en en del vill ha variation. Jag brukar först och främst variera mig i oändligheter när det kommer till grönsaker, tänk så mkt goda grönsaker det finns att köpa, testa att köpa grönsaker som du aldrig har smakat, experimentera med dom- stek, koka, ugnsbacka, råa, riv dom, fin hacka, osv, osv.

Kryddor är också något vi har hur mkt som helst utav, gå loss i kryddhyllan, lägg lite extra pengar på det denna månaden och investera i spännande kryddor. Kryddor är det som gör hela rätten om ni frågar mig. Kolla dock så att socker inte står som en utav de första ingredienserna på burken/påsen, det innebär att det är mkt socker i och den bör kanske undvikas, iaf i stor mängd.

Som sagt, det krävs lite planering om man har som mål att hålla en vikt eller att gå ner. Vet du med dig att du skall på grillparty och det kommer att finnas hur mkt godsaker som helst som du vill kunna äta utav, ja men håll igen på övriga måltiderna då. Som igår t.ex., jag skulle ut och käka på kvällen och hade inga som helst planer om att äta en sallad eller att vara krävande och be kocken att special tillaga min mat och det fans definitiva inte med på världskartan att jag skulle ta med mig en matlåda. Nej det va burgare och rödvin som stod på min önskelista! :)

Då blev det dessa UNDERBARA dietnudlar som serverades till lunchen, dessa underbara nudlar har räddat mig många hungriga dietdagar och är perfekta att ta till vid t.ex. sådana här tillfällen där man behöver dra ner lite på kalorierna vid ett speciellt mål.

Min lunch blev alltså kycklingfärs, champinjoner, kantareller som stektes och med det serverade jag dessa nudlar. Ca 250kcal för en STOR lunch. Tyvärr kom jag lite efter i min provsmakning utav proteinpasta som jag påbörjade i torsdags men pastan är på kokning så en ny resenssion kommer ikväll eller imorgon.

Skulle egentligen på date (kors i taket!!!!!!!!!) men det sket sig som vanligt för mig när det kommer till den punkten. Tur i spel har jag inte heller 😉 jaja, helt oväsentligt!

Hade iaf bokat soldusch på Salong oss inför kvällen. Jag inser att den mängden utav solarium solning som ingår i min vardag är inte hälsosamt och det är fruktansvärt tidskrävande. Jag får inte heller den fina färgen som jag önskar utan det känns ibland som att solarium inte tar på mig längre . Soldusch har jag övervägt länge och efter lite tips och research så bokade jag tid. Tog 6sekunder för själva sprayen och 5min för att torka och vips så såg jag ut som 100 miljoner dollar. Till och med tjejerna vid bordet bredvid gav mig en komplimang för att jag var så brun och fin, då blir man glad!! :)

Mer info om duschen hittar ni här: http://www.salongoss.se/

Här står man och torkar 😉

Blev som sagt ingen date men blev en ännu bättre kväll i sällskap med min älskade syster och bästa vän. Hamburgare och rödvin serverades precis efter önskemål.

Lite OST till dessert´:)

 

Tillbaka till det jag började inlägget med, blir så glad när det jag skriver uppskattas. Kan jag hjälpa 1 eller 2 är jag överlycklig men när så många skriver och tackar så är lyckan total!! Har suttit halva morgonen och filat på ännu ett litet dietupplägg som kanske passar någon. Detta innebär minimaliskt med kolhydrater förens vid träning och då är träningen beräknad på kvällen. Har även lagt in min älskade ”fitnesslatte” till frukost.

Alla mått är i icke tillagad form, alltså råa grönsaker, rått kött, okokt ris osv.

Frukost:

15g casein vanilj

1dl lättmjölk

0.5dl vatten

starkt kaffe

*skaka casein, vatten och mjölk i en shaker.

Brygg stakt kaffe och fyll en halv mugg eller latteglas, fyll på med caseinet och micra i ca 30sek för att få den varm då shaken kyler den något.

Till det- ägg och kalkonskinka.

2st ägg

100g skinka

Här kan du steka, koka eller göra äggröra. Varför inte äggröra med skinka?

 

Lunch:

40g protein pasta (okokt)*

150g kycklingfärs (innan tillagning)

100g grönsaker (vägs råa)

*en utav dessa, alla hittade jag på Hemköp

 

Mellis:

Proteinbar med lågt kolhydrats innehåll. Tex LSHP barsen som vi har på MM Sports. Välj en bar på ca 200kcal.

Middag:

40g ris (okokt)

100g kycklingfilé (vägt rå)

100g grönsaker (vägt råa)

75g mini keso/lättkvarg

 

Nattamat

25g casein

 

Innan träning

3st riskakor eller 6st utav dessa tunna favoriter (se bild nedan)

10g BCAA

Efter träning

3st riskakor eller 6st utav dessa tunna favoriter (se bild nedan)

30g Whey

 

Tränar du på morgonen/f.m så kan du ta mellanmålet på eftermiddagen (mellan lunch och middag) och innan+ efter träningen målen istället för mellis på dagen.

Fick frågan om riskakor med smak, ofta är det mer socker och fett i dessa men däremot rekommenderar jag dessa riskakor starkt, super goda och väldigt bra innehåll. Speciellt de med chiafrön och havssalt- popcorn!!

Kalorier 1690

Proetin 215g

Fett 36g

Kolhydrater 123g

 

Nu skall jag iväg och jobba, trevlig helg mina vänner! <3

kommentarer, 652 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Gabriella

Posts Google+

Gabriella, 25år från Göteborg. Jag har det stora privilegiet att få jobba med min stora hobby- träning! Jobbar som PT och har gjort det sedan 2012. Gjorde min fitness debut våren 2013 och då i bikini, fick en pokal och tog andra platsen på Oslo Grand prix. Efter det kom jag med i talangjakten som arrangeras av BODY Magazine och blev coachad utav Fredrik Karlsson till min debut i body fitness på December cupen 2013 där jag fick en brons pokal och Lucia pokalen där jag kom på 11e pplats. Efter detta händelserika år bestämde jag mig att flytta hem, 4år i Oslo fick räcka och nu ville jag bli Göteborgare igen. Kom med i Team MM Sports i börja på året och ser fram emot att få representera dem detta och många år framöver. Nästa tävlings mål är Luciapokalen i november. Ser fram emot denna resa och hoppas att jag kan inspirera ngn och bidra till ngt med mitt bloggande. Hjärtliga hälsningar ♡ /G

Följ mig här

Gabriella |