Dagsformen, fitnesslunch i GBG samt Proteinpasta vinnare

22 maj, 2015
22 maj, 2015

Fredagsmorgon och som vanligt så vaknar man innan klockan ringer. Vet inte när jag blev en morgonmänniska men jag älskar det, dagen blir så mycket längre och man får tid till så mycket mer ju. Dagarna går i ett och ibland kan jag känna att jag inte hinner med livet och saker hänger efter, är det något som jag får ångest över så är det att vetskapen om att man har sååå mycket saker som man måste ta tag i- mail att svara på, sms, meddelanden på fb, samtal eller annat fix. Detta är helt perfekt att göra på morgonkvisten tycker jag.

Veckan har mest bestått utav mina vanliga rutiner, jobb, träning och har också hunnit med lite socialt så som lunch och en fika. Har starkt börjat överväga att börja träna på morgonen vissa dagar så att detta med socialt liv kan implanteras lite mer i min vardag. Blir lätt att vardagen flyter på med samma gamla rutiner och vissa saker och viktiga personer blir lidande. Tråkigt men sant!

För några veckor sedan, i slutet på min diet om vi skall vara exakta så hörde jag om ett nyöppnat ställe här i Göteborg. Det har öppnat en salladsbar mitt på Linnegatan som heter Pico’eat. Det var faktiskt genom en vän till mig som delade en länk på FB om att det skulle börja med frukostbuffe på helgerna. Frukosten skulle serveras 9.00-14.00 och för mig som kör periodiskt fasta men som samtidigt älskar frukostbuffe så var ju detta helt perfekt tänkte jag. Gick in på deras FB sida för att spana in utbudet och inte nog med att de hade frukost dessa perfekta tider de har ju även en ”Fitness Meny” där de anger exakt antal kalorier och fördelningen utav dessa.

Hur grymt är inte detta?!?! Många dietluncher som är räddade inför kommande tävlingssatsningar. Blev ett premiärbesök där i onsdags och eftersom jag inte går på diet så kunde jag ju mixa min egen sallad. Älskar mixa din egen sallad konceptet, lite som att gå på buffé och alla vet att jag älskar bufféer!! Mycket mat, god mat och i de flesta fall riktigt bra mat. Mätt och belåten efter en underbar lunch och även en liten dessert i form utav deras hemmagjorda rawfood bollar så ger jag detta ställe 5 av 5 guldstjärnor!! Ett måste att besöka för alla Göteborgare.

Har även tagit det svåra beslutet att utse vinnaren i min proteinpasta ”tävling”. Vinnaren blev soya spagetti ifrån Nutri Nick. Smaken är väldigt lik vanlig pasta och med tanke på näringsinnehållet som är helt fantastiskt så var detta en solklar vinnare!! Finns som sagt i vanliga matbutiken, min hittade jag på Hemköp och kostar runt 30:- för 200g.

För er som har följt mig ett tag genom sociala medier så vet ni att jag har en favoritkrydda. Fajita kryddan ifrån Spicemster. Den är helt utan socker, salt och tillsatser och den smakar helt himmelskt. Har den till nästan all min mat. Standard middag är kyckling som jag skär i mindre strimlor, steker den lite lätt, fyller på med någon deciliter vatten och sedan en halv påse utav denna kryddan. Rör runt och låter de småkoka tills allt vatten är borta och voila- en helt perfekt kyckling är redo att serveras.

Tidigare i våras så köpte jag på mig ca 50st påsar när hemköp hade köp 2 betala för 1. Dessa är nu slut sedan någon vecka tillbaka och jag måste betala 15kr styck för dessa små rackare (40g per påse). Inser att även om jag är ganska rik (????haha??) så är det ohållbart i längden. Bestämde mig därför för att blanda ihop min egen favvo krydda. Inhandlade alla ingredienserna och började blanda. Den blev allt för stark första gången och allt för mycket vitlök försök 2 men nu tror jag att jag har löst det.

1dl paprikakrydda (mild!! köpte starkt första gången och det började nästan brinna i munnen)

1msk koriander

2msk lök krydda

1msk spiskummin

1msk vitlökspulver

1msk röd chili

1msk svartpeppar

Man skall egentligen ha bockhornsklöver också men har inte hittat det ännu så blir att leta vidare efter denna krydda. Bockhornsklöver är faktiskt helt okänd för mig så skall bli intressant.

Träningen går bra, första veckan på RSR är avklarad och jag har träningsvärk exakt överallt. Formen och kroppen börjar hitta balans nu. Vägde 55.1kg sist jag ställde mig på vågen och det är bara 2.5kg över min tävlingsvikt så är otroligt nöjd med det. Visst är jag inte lika deffad och hård men energin är där och jag är nöjd med det jag ser i spegeln. Tycker själv att jag såg så trött, utmärglad och sliten ut de sista veckorna så är glad över att kunna visa upp en piggare Gabriella inför kunder, vänner, familj och min omgivning. Tävlingsform är snyggt på scenen men i vardagen är den inget att ha om ni frågar mig. Nu gäller det bara att fortsätta anpassa kroppen och huvudet efter det vanliga livet och hoppas att det håller i sig. Har en fin balans mellan att äta bra mat och att faktiskt kunna äta det jag är sugen på också. Älskar att kunna äta en bulle innan träningen t.ex. 😉 Det låg och väntade en på mig inne på personalrummet igår, den ropade Gabriella lång väg så den och en kopp kaffe satt gott innan benpasset. Balans mina vänner, balans- hitta den och allt är så mycket lättare. Jag fick leta 2år efter min så jag vet vad jag pratar om. Risken att man tappar både sig själv och kontrollen efter en lång och hård tävlingsdiet är mycket stor tyvärr.

I tisdags kom nya, underbara smaken på BCAA ifrån XLNT- CacturLime!!!! Så fantastiskt god!!! Har nog druckit en hel burk själv sedan den kom!!!!!!!! Gått runt och känt mig om en vattenballong men har lätt varit värt det. Igår körde vi provsmakning på Frölunda Torg och idag hittar ni mig på Övre Husargatan och jag dukar upp för provsmak från 10.00 tills stängning så varmt välkomna att testa ifall ni inte tror mig.

Kommer självklart att ha provsmak på denna och mycket, mycket mer på vårat 6års jubileum som går av stapel nästa lördag! Skall bli så otroligt roligt!!!!!!!!! Förra året, på 5års jubileumet var första eventet som jag deltog i sedan jag gick med i Team MM Sports, det var också precis innan jag började att jobba i butiken och jag kan med trygghet säga att dessa jubileum och events är helt fantastiskt roliga. Det är utan att överdriva några utav de datum som jag ser mest fram emot på hela året. Så för guds skull inte missa detta nu! Jag kommer att jobba, har fått hedersuppdraget att steka pannkakor så kom hungriga.

Vill också informera om att vi gör ju Kalipermätningar i butiken, det är jag som utför dessa och jag mäter på 9st punkter. Priset för dessa är 150kr och det tar ca 20-30min.

10417675_1627518430816087_5499486885913540969_n

Kontakta oss på-
Mail: ovrehusar@mmsports.se
Tlf: 0707859282

Kommentarer

kommentarer

Gabriella

Posts Google+

Gabriella, 25år från Göteborg. Jag har det stora privilegiet att få jobba med min stora hobby- träning! Jobbar som PT och har gjort det sedan 2012. Gjorde min fitness debut våren 2013 och då i bikini, fick en pokal och tog andra platsen på Oslo Grand prix. Efter det kom jag med i talangjakten som arrangeras av BODY Magazine och blev coachad utav Fredrik Karlsson till min debut i body fitness på December cupen 2013 där jag fick en brons pokal och Lucia pokalen där jag kom på 11e pplats. Efter detta händelserika år bestämde jag mig att flytta hem, 4år i Oslo fick räcka och nu ville jag bli Göteborgare igen. Kom med i Team MM Sports i börja på året och ser fram emot att få representera dem detta och många år framöver. Nästa tävlings mål är Luciapokalen i november. Ser fram emot denna resa och hoppas att jag kan inspirera ngn och bidra till ngt med mitt bloggande. Hjärtliga hälsningar ♡ /G

Följ mig här

Gabriella |