Diet inför sommaren- kom i form!

15 maj, 2015
15 maj, 2015

Några frågor som ständigt dyker upp i min vardag är:

Äter du alltid nyttigt? Svar: Nej men 90% utav tiden.

Hur äter du? Jag äter mkt bra mat. Kolhydrater kommer först och främst ifrån potatis, ris, riskakor, malto, grönsaker, havregryn. Fett är jag sparsam på. Protein äter jag obegränsat men väljer källor med mindre fett så som t.ex. kyckling, köttfärs 5%, vit fisk, ägg, äggvita, proteinpulver.

Tränar du varje dag? Nej, +-5dagar i veckan.

Hur tränar du? Just nu kör jag det som jag tycker är kul, har sällan en plan när jag kommer till gymmet utav kör de övningar so jag är sugen på. Så ser min träning ut just nu pga att träningen var inte jääääätte rolig de sista veckorna på dieten då styrkan började försvinna och energin var låg vid 19-tiden då jag nästan alltid tränar. Min träning varierar dock väldigt och i perioder tycker jag att det är jätte roligt att ha en konkret program att följa.

Är det alltid kul att träna? Nej, träningen är inte alltid rolig men det är alltid värt det. Det enda passet som man ångrar är det passet som man struntade i att göra. Sen är känslan alltid efter helt underbar och resultaten är alltid roliga så det är de som motiverar mig till att gå och träna trots att motivationen ibland svackar.

Gymmen är just nu fulla, iaf Nordic welllness som jag tränar på. Mycket beror såklart på erbjudandet som låg ute på lets deal och groupon förra månaden vilken innebar ca 15 000 nya medlemmar(!!!!!!!!!!!!!), helt galet ju!! Tycker att det är jätte kul att så många nu har bestämt sig för att komma igång med träningen. Alla har vi olika förutsättningar både fysiska och även vardagliga till att få ihop träningen och att nå de mål som vi önskar. Det är ju ingen ide att försöka lura någon här då alla vet att 90% tränar för att se bra ut och just nu är det sommarformen som motiverar de flesta.

På gymmet bygger vi en snygg fysisk och kan forma kroppen så som vi önskar. Vill vi ha stora biceps så måste vi träna dom mer, en snygg rumpa innebär att gluteus måste få smaka på vikterna osv. Dock kan vi bygga en snygg rumpa men har vi fett ovanför om skyddar den så ser inte omvärlden detta mästerverk och då försvinner motivationen för de flesta. Det är faktiskt så att kosten är det som skalar av fettet och gör så att vi kan stoltsera med de gram muskler som vi lyckats bygga på oss sedan förra sommaren. Jag tänker inte skriva ett lååååångt inlägg om detta nu utan här kommer ett litet kostupplägg som kan passa för en tjej som väger -+ 65kg, 165cm lång och har en önskan om att komma under 60kg till sommaren. Har du ett högre eller lägre BMI så får du lägga till eller ta bort. Detta med kostupplägg är alltid en liten utmaning då alla kroppar fungerar så olika men dock så fungerar alltid bra mat och träning och sedan gäller det att testa sig fram lite. En del gillar att äta mkt till frukost och en del gillar att äta mkt till kvällsmat osv.

 

Alla mått är i icke tillagad form, alltså råa grönsaker, rått kött, okokt ris osv.

Frukost:
30g havregryn (vägs innan kokning)
25g whey 100% protein
100g bär/1st frukt

Lunch:
100g kycklingfilé/150g vit fisk, tonfisk eller skaldjur (vägt råa)
200g grönsaker/sallad (vägt råa)
75g lätt kvarg/mini keso

Mellis:
20g nötter
200g lättkvarg/mini keso
100g bär/1st frukt

Middag:
150g kyckling/blandfärs (5% fett) (vägt innan tillagning)
250g potatis (vägt rå)
75g lätt kvarg/mini keso
100g sallad (vägt rå)

Natta mat:
30g casein ( blanda med mindre vätska för ”pudding” som kan ätas med sked)

Innan träning
10g BCAA
3st riskakor

Efter träning
30g Whey
3st riskakor

Totalt 1623kcal
protein 183g
kolhydrater 140g
fett 33g

Tränar du på morgonen/f.m så kan du ta mellanmålet på eftermiddagen (mellan lunch och middag) och innan+ efter träningen målen istället för mellis på dagen.

 

Detta är långt ifrån en mirakeldiet men sköts den och träningen är kontinuerlig så kommer det att dyka upp resultat relativt snabbt. Tänkt dock på att lägga till eller ta bort här om du rasar för snabbt eller för långsamt i vikt. 0.5kg/veckan INTE mer då äter du för lite eller tränar för mkt.

Ta helgen för att förbereda maten inför kommande vecka, matlådefix är faktiskt en riktigt mysig söndags aktivitet 😉

(lånad bild)

Dyker säkert upp ett till liknande schema snart så att lite variationsmöjligheter finns och det är bara att kommentera eller maila om det dyker upp frågor.

Lycka till nu tjejer och killar- 6veckor till sommaren! :)

mail: gabriella.sporrefalt@hotmail.com

kommentarer, 1 740 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Gabriella

Posts Google+

Gabriella, 25år från Göteborg. Jag har det stora privilegiet att få jobba med min stora hobby- träning! Jobbar som PT och har gjort det sedan 2012. Gjorde min fitness debut våren 2013 och då i bikini, fick en pokal och tog andra platsen på Oslo Grand prix. Efter det kom jag med i talangjakten som arrangeras av BODY Magazine och blev coachad utav Fredrik Karlsson till min debut i body fitness på December cupen 2013 där jag fick en brons pokal och Lucia pokalen där jag kom på 11e pplats. Efter detta händelserika år bestämde jag mig att flytta hem, 4år i Oslo fick räcka och nu ville jag bli Göteborgare igen. Kom med i Team MM Sports i börja på året och ser fram emot att få representera dem detta och många år framöver. Nästa tävlings mål är Luciapokalen i november. Ser fram emot denna resa och hoppas att jag kan inspirera ngn och bidra till ngt med mitt bloggande. Hjärtliga hälsningar ♡ /G

Följ mig här

Gabriella |