En vanlig matdag och tankar om mitt tävlande.

14 maj, 2015
14 maj, 2015

Då var det snart 2 veckor sedan jag var uppe i Stockholm för att ställa mig på scenen igen. Jag måste erkänna att jag är grymt besviken över min placering, dock är jag väldigt nöjd med mina 18veckor lång diet och hur den gick. Formen jag presenterade på söndagen är jag också otroligt nöjd med. Jag ställde mig på scenen 4.6kg tyngre jämfört med min första tävling. Våren 2013 vägde jag 47.7kg på tävlingsmorgon och denna tävlingsmorgon vägde jag in på 52.3kg och frågar ni mig så var den min livs form. När fettet försvinner från kroppen så ser man vad man har förbättrat och vad som bör prioriteras till nästa gång och i mitt fall har jag byggt mig ett par axlar i modellen större. Prio framöver blir fortfarande axlar, baksida lår, rumpa och mage. Min mage är sne, jag är rakar på höger sida och hoppas att kunna jämna ut detta tills nästa gång.

2015 vs. 2013

Jag har inte tagit reda på exakt kritik från de som är kunniga i sporten men skall göra detta. Tiden får helt enkelt avgöra det. Nu skall jag träna på, äta mat och njuta lite av sommaren.

Jag har inte upplevt minsta lilla tomhet denna gången, det är väldigt vanligt att man får en lite mindre livskris efter en satsning. Man har haft ett sådan konkret mål med ”livet”, dagarna har varit planerade i minsta detalj, man vet vad och när man skall äta, träna, vila, sova, vara social osv. När sedan en tävling helt plötsligt är över så är man fri att göra vad man vill, träna och äta vad och när man vill och det är inte alltid lika underbart som man kan tro. Kroppen sväller upp som en ballong, samlar på sig vätska och hjärnan går bananas och blir aldrig mätt. Hetsätning följt utav en kraftig ångest är mkt vanligt och speciellt för oss tjejer är detta mindre kul. Jag har varit där själv två gånger och var livrädd för att hamna där denna gången också. Jag har nu gått upp ca3kg sedan tävling, väger idag ca55kg och har planer på att stanna på denna vikten. Visst har jag ätit mkt mat, hetsätit vid vissa tillfällen och tappat kontrollen, avikt ifrån min matplan, haft ångest över det och haft dagar med ett mkt lågt kaloriintag för att kompensera. Ingen är perfekt helt enkelt. Men jag har 90% utav tiden efter tävlingen ätit ungefär samma mat men bara inte vägt eller räknat. Tränar ingen cardio förutom att cykeln har tagits fram och 1mil fram och tillbaka från jobbet trampas 5 dagar i veckan.

Tomheten har jag dock inte känt för 5 öre, dagarna har gått i ett och livet är ganska underbart just nu. Massa saker som jag inte orkar göra under sista dietveckorna som nu äntligen blir prioriterat och massa spännande projekt, samarbeten och jobb väntar framöver. 2015 är helt enkelt mitt bästa år hittills tror jag.

Nu har jag iaf tagit mig tid till att köpa en dator och det innebär också att jag skall prioritera bloggandet. Skall mest skriva om mat och mina små åsikter och tankar om fitness, träning, hälsa, dietande, tävlande, kosttillskott. Det är ju faktiskt detta som fyller mina dagar från morgon till kväll och jag ÄLSKAR ju det.

Vi börjar helt enkelt med att jag loggar in mat idag:

Kör fortfarande periodisk fasta och har inga som helst planer på att sluta med detta då jag verkligen ÄLSKAR det!

Frukosten (ca 12.30) blev väldigt oplanerad då jag fastnade på jobbet när jag egentligen bara skulle lämna en skyllt.

Fitnesslatte: Många har skrivit och frågat hur den görs och jag har skrivit det flera gånnger men det tåls verkligen att upprepas:

 • Brygg starkt kaffe’
 • Skaka:
 • 1dl lätt mjölk
 • 0.5dl vatten
 • 0.5dl vanilj casein
 • fyll ett halv latteglas med kaffe och r´fyll sedan resten utav glaset med caseinet, denna blir nu lite ljummen så kan med fördel micras ca 30sek för perfekt temperatur.
 • En favorit är också att ha i lite kalorifri maple syrup ifrån Green Valley

Till detta blev det en Quest bar- cookie dough

Gick förbi hemköp på vägen hem och bestämde mig för att köpa alla ”protein pasta” som de hade för att hitta min favorit. Har denna veckan bytt ut äggen pålunchen till protein pasta, pasta lixom!!!! Vem älskar inte det?!

Skall testa alla dessa 4 sorter kommande dagar så återkommer jag med betyg.

Idag blev det soya spagettin. Lite för mkt aldente för mig med bra smak, skall bli kul att jämföra med de andra.

Lunch:

Kycklingköttfärssås med proteinspagetti:

Steker färsen, svampen och häller sedan på världens godaste tacokrydda som dessutom är sockerfri. Fyller stekpannan med vatten och låter det koka ihop till en god sås. Felix med stevia blev pricken över i:et.

Innan träning: BCAA+ Malto

Efter träning: Havregrynsgröt med whey isolat choklad. Detta är nya favoriten efter träningen.

Middag blev favoriten potatis och kyckling:

..och dessert blev en dietvänlig ostkaka.

 • 250g äggvita
 • 40g casein vanilj
 • Vispa ihop till en fin smet, blanda ner hallon och grädda på 200grader i ca 20min.
 • Hade Strawberry syrup från Green Valley till- göt gott!!!

Inte räknat kalorier med skulle gissa på strax över 2000kcal.

 

Nu är det långt över läggdags för mig!

Natti

kommentarer, 764 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Gabriella

Posts Google+

Gabriella, 25år från Göteborg. Jag har det stora privilegiet att få jobba med min stora hobby- träning! Jobbar som PT och har gjort det sedan 2012. Gjorde min fitness debut våren 2013 och då i bikini, fick en pokal och tog andra platsen på Oslo Grand prix. Efter det kom jag med i talangjakten som arrangeras av BODY Magazine och blev coachad utav Fredrik Karlsson till min debut i body fitness på December cupen 2013 där jag fick en brons pokal och Lucia pokalen där jag kom på 11e pplats. Efter detta händelserika år bestämde jag mig att flytta hem, 4år i Oslo fick räcka och nu ville jag bli Göteborgare igen. Kom med i Team MM Sports i börja på året och ser fram emot att få representera dem detta och många år framöver. Nästa tävlings mål är Luciapokalen i november. Ser fram emot denna resa och hoppas att jag kan inspirera ngn och bidra till ngt med mitt bloggande. Hjärtliga hälsningar ♡ /G

Följ mig här

Gabriella |