Lät mig blir provocerad

9 februari, 2015
9 februari, 2015

Jag är inte lättirriterad och när jag väl blir det så glömmer jag snabbt bort det och irritationen är över på nolltid. Nu har jag dock gått runt i flera dagar och blir bara mer och mer irriterad. Folk får göra exakt vad dom vill, så länge det inte påverkar mig så ger jag lite fan. Vi alla får sköta vårat eget och jag hatar folk som lägger näsan i blöt och som lägger sig i saker som dom inte har med att göra. Men jag kan inte hålla mig och vill gärna få sagt mitt i detta! Det som provocerar mig är människor, först och främst tjejer som postar på bloggar, instagram, facebook och i övriga sociala medier om hur de tränar, äter och lever.

 

Dagligen kommer man över inlägg där tjejer beskriver och informerar om hur dom äter x antal kcal/dag, tränar x antal h cardio/dag samt styrketräning x antal h/dag, kollar igenom kommentarerna och självklart frågar folk vilken typ av cardio, hur de äter och hur de tränar. Det jag ser här är människor som är mindre eller inte alls insatta i träning och kost och som har planerat att kopiera detta upplägg för då ser man ut som denna person efter några veckor. Alla vet vi ju att sommaren är runt hörnet och folk börjar bli lite stressade och är då villiga till att ta till nästan vilka medel som helst. Folk får träna och äta (eller inte äta?!) hur dom vill men jag tycker att man som offentlig person har ett visst ansvar, vissa saker låter man vara osagt. Galenskapsdieter, svältupplägg och andra idiotupplägg tycker jag att man kan hålla för sig själv. Mindre eller mer är inte bättre!

 

I den perfekta världen så kan en människa frisätta 70kcal/dag per kilo kroppsfett. Låt oss säga att du väger:

150kg och har 30% fett, 45(kg fett)x70=3150kcal

100kg och har 20% fett, 20(kg fett)x70kcal=1400kcal

65kg och har 20%fett, 13(kg fett)x70kcal=910kcal

55kg och har 10%fett, 5,5(kg fett)x70kcal=385kcal

Eller mig t.ex: 57kg och har ca17%fett, 9.7(kg fett)x70kcal=679kcal

Jag har ett BMR på 1388kcal och behov på ca 2381kcal med tanke på träningsmängd och är mkt aktiv i övrigt på jobb och fritid.

2381-679= 1702kcal, under detta är ingen vits för mig att ligga för då är det inte fett som bränns längre. Ligger jag under detta då så skulle jag säga att jag försämrar sina förutsättningar att komma i form. Slitaget på kroppen blir alldeles för stort.

Så nej, du kan inte träna den mängden och äta så lite mat utan att förstöra dig, PUNKT!

Jag får nästan dagligen frågor från okända människor på sociala medier om hur jag äter, om jag kan skriva min diet så att dom kan äta samma eller om jag kan berätta hur jag gör. Skulle jag gå på ett idiotupplägg med minimalt med kcal/dag och flera timmars förbrännings träning så skulle jag ALDRIG gå ut med det, skulle heller aldrig sätta en utav mina klienter på detta då jag aldrig skulle kunna leva med mig själv eller kunna ta ansvar för att förstöra en kropp.

 

Jag har så många exempel på dessa inlägg i sociala medier och det va ett inlägg som jag kom över förra veckan fick det att rinna över för mig. Önskar verkligen denna tjej allt gott och all lycka till då jag tycker att hon är helt fantastisk, det är inget personligt mot någon detta inlägg men jag önskar att vi som kan lite om tränings, kost och hälsa tar vårt ansvar. Håller vi på galenskap så håller vi det för oss själva. Det är inte gratis att komma i scenform skall gudarna veta men till vilket pris?

 

För övrigt så går min diet kalas bra. Äter på och mår bra, ingen svält och håller inte på att gå ihjäl mig så ni kan vara lugna. Äter mina 1700kcal och går mina promenader i lagom tempo de dagar som jag är ledig. Tränar styrketräning 5-6dagar i veckan och den går bara bra den också.

Gått ner från 62.1kg till 57.2kg (idag) sedan 1/1 och snabbare skall det absolut inte gå, hoppade på kretinet för 1 vecka sedan också så stått still på vågen denna vecka men det är nemas problemas. Kreatinet gör mig bara bra just nu och slutar med det i april så det där extra kilot kommer att vara borta på 10dagar.

Bild från gårdagens poseringsträning med mina fina teamisar

 

Ha nu en toppen dag och som sagt, ingen galenskap nu!!!!

kommentarer, 2 846 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Gabriella

Posts Google+

Gabriella, 25år från Göteborg. Jag har det stora privilegiet att få jobba med min stora hobby- träning! Jobbar som PT och har gjort det sedan 2012. Gjorde min fitness debut våren 2013 och då i bikini, fick en pokal och tog andra platsen på Oslo Grand prix. Efter det kom jag med i talangjakten som arrangeras av BODY Magazine och blev coachad utav Fredrik Karlsson till min debut i body fitness på December cupen 2013 där jag fick en brons pokal och Lucia pokalen där jag kom på 11e pplats. Efter detta händelserika år bestämde jag mig att flytta hem, 4år i Oslo fick räcka och nu ville jag bli Göteborgare igen. Kom med i Team MM Sports i börja på året och ser fram emot att få representera dem detta och många år framöver. Nästa tävlings mål är Luciapokalen i november. Ser fram emot denna resa och hoppas att jag kan inspirera ngn och bidra till ngt med mitt bloggande. Hjärtliga hälsningar ♡ /G

Följ mig här

Gabriella |