LEGDAY

1 maj, 2015
1 maj, 2015

Tjenamors,

Man ser överallt folk med så kallade ”chicken legs” och för er som inte vet det är det en person som inte tränar ben alls utan har små smala ben som en kyckling men en stor överkropp (självklart relativt). Vilket jag själv hade för inte allt för länge sen, tror det var cirka 3 år sen jag började med benen, så stor del av mina gympass i början var utan ben. Alls.

Det som ni kanske kan förstå såg Förj***igt ut.. Tills jag kom på att ben kan faktiskt bli riktigt snyggt om man kör hårt. Ser man på bodybuilders, drar ner det några procent så har man ju riktigt välformade ben.

Så tänkte dra genom hur mina benpass ser ut, en av anledningarna varför det inte blir många benbilder på instagram är för att när jag kör ben Måste jag hålla fokus, annars så börjar jag fuska och hoppa över övningar.. Vill gärna ta bilder när man kommer hem men då är benen som två säckar potatis så skippar fläskbilderna.

Hur som helst, såhär ser mitt pass ut.

Benböj: 4 x 8
Utfallssteg: 3 x 7
Vadpress: 8 x 8
Benpress: 3-4 x 8
Ben extensioner: 4 x 8-10
Hamstrings curls: 4 x 8-10
Abductor: 3 x 8
Adductor: 3 x 8

Jag är inte stark alls i de flesta övningar på gymmet, det är för jag bygger nästan endast volym, det funkar för mig. Men lite pinsamt är det när folk med riktigt små ben böjer mer än mig, men samtidigt är jag rädd för knäskador vilket de flesta jag känner har haft (och dem tar rätt mycket i benböj) så jag gissar att det är därför, och hittills har jag inte fått en enda skada på gymmet så jag ser det som en positiv sak, bygger bra och säkert.

Men dags att dra, Glad Valborg på er! (eller säger man glad valborg.. hmm.. god valborg? grattis på valborg? Who knows)

kommentarer, 96 Visningar

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+