Uppvärmning?

25 juni, 2015
25 juni, 2015

Har en del som frågar mig angående uppvärmning, dem brukar springa på löpband innan dem går och tränar i största del. Men varför gör ni det? För att de flesta gör det? Ja troligtvis.

Varför ska man värma upp? Jo för att värma upp muskler och mjuka upp leder och musklerna för att kunna lyfta tyngre utan att skada sig. Ska man alltså springa för att värma upp inför ett gympass?

Jag skulle säga nej, det är inte nödvändigt att springa på löpband eller göra liknande övningar innan ett styrkepass. Av samma anledning som jag inte värmer upp armarna inför ett benpass. Absolut håller jag med om att det är bra att få upp pulsen, få blodet att flöda bättre så mer syre kommer till musklerna men det kommer det göra när man använder lätta vikter också. Så det jag skulle säga är det bästa sättet att värma upp är att göra övningar för den muskelgrupp du ska träna MEN med mycket lägre vikter.

Jag har själv inte värmt upp genom att springa sen jag var 16/17 år och jag har inte skadat mig sen jag började, små ont har man fått här och var men ingenting som håller länge.

Har även vänner som värmer upp nästan lika länge som dem gymmar vilket jag känner är att slänga bort sin tid men kommer alltid säga att man ska köra så man själv är nöjd, det fungerar bäst i längden 🙂

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+