Narcissism i gymmet, onödigt?

6 augusti, 2015
6 augusti, 2015

Idag tänkte jag ta upp en grej som de flesta har märkt när dem är på gymmet.. Självklart menar jag dem tusentals som trycker in sig framför spegeln med det bästa ljuset så man ser så muskulös som möjligt.

Jag är helt säker på att det finns många som stör sig på när en person går fram och spänner sig lite extra framför spegeln, det gör jag också, men till en viss gräns dock. När någon står och utför en hel tävlingsposering precis där folk gymmar anser jag är alldeles för mycket, gå till ett privat rum eller kör där hemma då ni kan spänna er hur mycket som helst. Kan dock inte säga att jag inte spänner mig framför spegeln för det gör jag väldigt ofta i små fraktioner, men anledningen till det är inte det dem flesta tror. Det är för att jag vill själv se hur långt jag har kommit, spänner mig inte för att imponera på någon, inte för att visa dominans eller liknande som jag vet många gör. Jag gör det för att JAG mår bra utav det, att alla dem timmar jag har spenderat på gymmet inte är värdelösa, för att veta vad jag behöver jobba på, hur min kroppshållning är, hur mina muskler ser ut när dem är spända och andra muskler slappnar av, t.ex. så vill jag gärna kolla efter att jag ska få mindre och mindre Upper Cross Syndrome när jag tränar bröst då Pectoralis minor spänns och symptomen syns extra mycket.

När jag var liten och väldigt osäker på mig själv, DÅ spände jag mig för att få uppmärksamhet och bekräftelse. Men man växer snabbt ut ur det när man kommer längre och längre inom muskelbyggandet. Då sa jag ofta till folk ”nä dina muskler är inte så stora, mina är större” och sånt onödigt.. Men nu så ser jag istället hur långt folk har kommit och i deras ögon hur mycket dem har kämpat för att nå dit och det är mycket mer värt än att ha mer muskler, för då Vet man att dem kommer komma långt.

Ofta har man den bästa pumpen på gymmet och det bästa ljuset och man är nog så stor man kan bli just nu och då är det ju skit kul att få se, för jag ser pump och bra ljus som en glimt in i framtiden. För inom en viss tidsram så Kommer den pumpen jag har då, det kommer vara så jag ser ut Utan pump och så håller det på medan man växer.

När du står där framför spegeln, TYCK att du är den största på gymmet, att du är så muskulös som det bara går, att du är den bästa, coolaste, mest bad ass gymmaren som någonsin tagit upp en hantel. Du får gärna jämföra dig med en Super Mega DinosaurieLejonMastodontGiraff om det gör att du kommer fortsätta kämpa röven av dig på gymmet. Säg det bara inte till någon, tips 😉

(Sen finns det tveksamma ”studier” på att spänna sig ska öka testosteronet tillfälligt och blodtrycket ökar m.m. men man vet aldrig ifall det stämmer eller inte så ta allt ni läser med en nypa salt, oavsett om det hade varit sant tvivlar jag att det hade gjort stor skillnad på träningen.)

Så för att sammanfatta, nej att spänna sig är inte onödigt, enligt mig är det faktiskt tvärtom, extremt viktigt :)

as

kommentarer, 316 Visningar

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+