Träning inför sommaren

15 juni, 2015
15 juni, 2015

Många undrar hur man ska träna inför sommaren för att få perfekt strand kropp och så vidare. Det är i princip inte så svårt, det finns några grund ingredienser som behöver vara med men alla är olika och gillar olika saker på gymmet och mat.

1. En fettförbrännande del som ofta består utav Cardio. Det jag ser som är positivt med cardio (springa, powerwalk m.m.) är att det extra man förbränner kan man istället använda för att äta lite extra för att maximera muskeluppbyggnaden. För i deff-perioder kommer det vara svårt att bygga muskler, men den extra boosten man får utav det extra kaloriintaget kommer göra det lättare att åtminstone behålla den muskelmassa man har. Jag personligen Hatar att springa, är inte bra på det, vill inte vara bra på det och kommer inte bli bra på det eftersom jag inte kommer träna det ^^. Så det jag gör istället är att jag hittar olika metoder för att göra cardio till något roligt under sommaren så min cardio består utav fotboll, mycket wakeboard och från och med nu lite vindsurfing då jag nyligen fått både bräda och segel. Så mitt bästa tips angående cardio delen är att gör det du gillar, annars kommer du nog inte fortsätta om du inte har en Riktigt motiverande anledning för det.

2. En muskelbyggande del känns rätt självklart eftersom man vill både bygga muskler och behålla dem, men underskatta inte heller den muskelbyggande delens förmåga att förbränna fett. Hur ska man träna då?
Jag kan tala utifrån egna erfarenheter och den utbildning jag fått under min tid på PT-utbildningen:

Nybörjare: 3 gånger i veckan med Bröst/axlar, Rygg/armar, Ben/mage 3×10
Medel: 4-5 gånger i veckan med Bröst, Axlar, Armar, Rygg, Ben/mage 3-4×10
Avancerat: 6-7 gånger i veckan med varje muskelgrupp för sig med mage var tredje dag med olika fokus (Obliquerna, Raka magmuskulaturen m.m.)

Glöm aldrig vila, om du gymmar varenda dag kan jag lova att killen/tjejen som gymmar med dig som slänger in lite vilodagar kommer få mycket bättre resultat.

3. En kostrelaterad del, folk säger ”magrutor görs i köket”, vilket stämmer något otroligt bra. Det är var du äter som bestämmer om du kommer gå ner eller upp i vikt, om du kommer bygga muskler effektivt eller långsamt eller om du kommer lägga till fett eller muskler.

Hur jag skulle äta om jag hade möjligheten är cirka 5-6 mål per dag bestående av kyckling, torsk, eller lax som proteinkälla med sötpotatis, ris eller bulgur och en massa grönsaker som broccoli, spenat, harricot verts m.m. 😀

4. En livsnjutande del, för vem vill ha sin sommar utan en mjukglass med topping lite då och då. Man ska njuta av livet säger jag rätt ofta och kommer inte sluta med det. Absolut så vill jag ha en bra kropp, vinna tävlingar och så, men att leva på det sättet kan bli lite för tufft i långa perioder. Överdriv inte, men 2-3 glassar i veckan när du ligger på stranden tycker jag du kan unna dig 😉

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+