Öl, fest dryck eller nyttighetssmoothie?

30 maj, 2015
30 maj, 2015

Tjena,

Nu är jag här igen, mår riktigt bra med tanke på att brännbollsyran är i full gång här i Umeå, och vad är det? Jo, det är en del artister som uppträder och en del brännbollsmatcher under dagen, men att säga att det är den största delen av brännbollsyran vore att ljuga er rakt upp i ansiktet. Istället skulle jag mer säga att det är en bättre anledningen att dricka för de flesta. Idag var det de minsta antalet människor som var på gymmet jag någonsin sett, det var jag och cirka 10 andra, och det här är ett gym där minst hundra brukar vistas på samtidigt..

Men nu ska vi komma till det jag loggade in för att prata om, den troligtvis mest populära drycken under fester. Öl. Är allt med öl bara skit? Nej verkligen inte, folk är mycket bättre på att ragga, eller dem tror det iaf, dem blir allmänt roliga när dem springer runt och ramlar omkring. Däremot finns även nyttiga delar även i öl. Borde däremot säga att det gäller ett mindre intag, vi alla vet nog att 20 öl under en ölhävartävling när det mesta inte ens stannar i magen inte är det bästa man kan göra.

Det kan förebygga sjukdomar – Under en undersökning som gjordes i USA på 38000 män visade det att det kan minska risken för diabetes. När man dricker öl ökar produktionen av galla vilket hjälper oss smälta fett. Fiber finns även i öl då två glas ger 10-30% av det dagliga intaget. Till stor del associeras öl med så kallad hjärndimma, men kan även hjälpa på Alzheimer sjukdomen då den har kopplats till halter av aluminium, men skadan som det gör kan kompenseras av kiseln som finns i öl. Alltså minskar/saktar ner ansamlingen av metallen i kroppen och vävnaderna.

Det kan skydda hjärtat – Det kan bidra till en ökad hjärthälsa då det ökar flexibiliteten i artärerna, detta jämfördes med alkoholfri öl och vodka men ingen av dem hade lika bra resultat som vanlig öl.

Det ökar sexlusten – Kanske inte låter så konstigt med tanke på alla brunstiga älgar som är ute på krogen varje helg. Det sägs att öl har afrodisiak-liknande egenskaper, även så är själva alkoholen i ölen något som sätter igång klockverket. Nu säger jag inte att ni ska trycka i er två 5,2or och sen hoppa i säng (säger inte att ni Inte ska göra det heller) men att den har en viss effekt på sexlivet har nog varit väldokumenterat i utelivet.

Kan inte trycka på detta nog dock, ska du träna hårt, vill få bra resultat, gå ner i vikt osv. så är inte alkohol sättet att göra det, sen att det hjälper att få igång vaskuläriteten innan en tävling har ju sina fördelar med det är nog den enda associationen det har till träning.
303150_1280

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+